Horvátország
ÉLŐ
Albánia

Megszűnt egy amerikai gyorsétteremlánc Budapesten

Vágólapra másolva!
Közel negyedszázad után eltűnt egy amerikai gyorséttermi márka Budapestről: a TGI Friday's étteremlánc Ribster American Bar & Grill néven folytatja tovább a működését az Oktogonon és a Westend Bevásárlóközpontban, valamint online a Wolt és Foodora oldalán.
Vágólapra másolva!

Majdnem 25 év után nevet váltott

a TGI Friday's éttermek csapata, amely Facebook oldalán jelentette be a váltást: elhagyták a márkanevet, és Ribster American Bar & Grill néven folytatják.

Amerika legkedveltebb fogásait és koktéljait ígéri a régi-új csapat, amely a megújult arculati elemek, és az új felirat alatt továbbra is elfogadja, és beváltja a TGI Friday’s pontokat. A változás oka, hogy a hazai vendéglátó vállalkozás nem hosszabbította meg a franchise szerződést az amerikai hálózattal.

Az új névvel új fogások is érkeztek, de minden közönségkedvenc étel ott van az új étlapon is. A brandváltást bezárás nélkül hajtották végre – írták az üzemeltetők.

Az amerikai étteremlánc, amely magáról azt írja, hogy fergeteges hangulatával és minőségi ételeivel vált napjainkra milliók kedvenc törzshelyévé világszerte, első budapesti éttermét 1999-ben nyitotta meg a Westendben, igazi amerikai miliővel és ételekkel - tudósított a Világgazdaság. Másik fővárosi étterme az Oktogonon működött. 

TGI, Fridays, étterem, tábla, illusztráció,
A TGI Fridays márka kivonult a magyar piacról
Fotó: Shutterstock/Philip Lange / Shutterstock/Philip Lange

Az étteremlánc elnevezése egyébként a "Thank God It's Friday", azaz "Hála istennek, péntek van" kifejezést fedi. Az alapító, Alan Stillman, aki korábban illatszerüzletet üzemeltetett, 1965-ben nyitotta meg az első TGI Fridays éttermet Manhattan keleti oldalán, a Queensboro híd közelében a 63. utca és a First Avenue sarkán. Ezen a környéken számos légitársaság stewardesse, divatmodellek, titkárnők és egyébként is sok, fiatal, egyedülálló hölgy élt. Stillman remélte, az étterem alkalmat kínál majd neki arra, hogy nőkkel ismerkedhessen. 

A TGI Friday's egyébként is a korszak szexuális forradalmát igyekezett meglovagolni, és célcsoportjaként a szingliket jelölte meg.

Az étteremlánc gyorsan sikeressé vált, és először az Egyesült Államokban kezdtek terjeszkedni, majd megjelentek a nemzetközi piacokon is. Ennek keretében érkeztek meg Magyarországra. Az utóbbi időben azonban több rossz hír is érkezett a cégről, többek között tavaly kivonultak Brazíliából, idén januárban pedig megváltak 44 éttermüktől.

A TGI Friday'snél ugyanakkor továbbra is optimisták a jövőt illetően. 650 éttermük van világszerte, 51 országban, ebből 250 az Egyesült Államokban. Az 1970-es évek óta a márka kétszer gazdát cserélt: a Sentinel Capital Partners és a TriArtisan Capital Partners együtt megvásárolta 2014-ben, majd a TriArtisan Capital Partners 2019-ben felvásárolta a Sentinelt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről