Új típusú McDonald's étteremlánc debütál az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Újfajta McDonald's étteremlánc jelenik meg az Egyesült Államokban. Az első üzlet várhatóan 2024-ben nyitja meg kapuit. A McDonald's spin-off amerikai sikere pedig azt is jelenthetné, hogy pár év múlva nálunk is meg fog jelenni az új étterem - írta a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Új étteremláncot indít az USA-ban a McDonald's, mégpedig CosMc néven, amely üdítőket, kávékat és egyéb italkülönlegességeket fog kínálni – írta a Fox Bussiness. A héten egy új épület jelent meg az Illinois állambeli Bolingbrook városában, amelyen a McDonald's márka megszokott betűivel és sárga színével a CosMc felirat virít.

Ez lesz a márka új étteremláncának első üzlete.

Bár még nem nyitott ki, az építkezés befejeződött és lesz autós kiszolgálás is.

A menüt is meg lehet tekinteni, amelyen árak még nem, de a termékek már láthatóak. A spin-off látszólag italokra fog fókuszálni, az étlapon ugyanis csak teák, limonádék és különböző kávéfajták láthatóak, néhány édességgel kiegészítve.

– mondta júliusban Chris Kempczinski vezérigazgató a második negyedéves eredménybeszámolójában.

A gyorséttermi óriás jövő év elején indítja el az új márkát, amely egyelőre csak egy maréknyi helyszínen lesz jelen az Egyesült Államokban.

Kempczinski az év eleje óta egy agresszív növekedési stratégiát indított el, és az új üzletág is ebből született meg.

A McDonald's részvényei idén 9 százalékkal emelkedtek, lemaradva a Burger King anyavállalat Restaurant Brands 13 százalékos növekedésétől.

Az új márka neve beszédes, CosMc ugyanis eredetileg a 90-es években a McDonald's egyik kabalafigurája volt,

aki azonban még Ronald bohócnál és a lila Grimasznál is furcsább karakter volt: egy űrlény, aki azért szállt le a Földre, hogy megkóstolja a márka ételeit.

Nem sokkal később CosMc egy sor különlegességet is becsempészett az étterem menüjébe, amik ízvilágukban eltértek a megszokott McDonald'stól, így lehetséges, hogy

az új üzletláncnak is ez lesz a célja: „Meki, de más".

A CosMc hivatalos debütálása várhatóan 2024-ben lesz, de a befektetők és a fogyasztók több részletet megtudhatnak a cégtől szerdán, amikor a vállalat megtartja éves befektetői napját.