Ferencz Orsolya: A Klubrádió nőgyülölő cikke miatt Arató Andrásnak vissza kellene vonulnia a közéletből

Arató András, Klubrádió
A Soros-pénzekből működő Klubrádió vezetője prostituáltnak nevezte a hétvégén lemondott Novák Katalint és Varga Juditot, majd sunyi módon átírták a cikk címét.
Vágólapra másolva!
Elképesztőnek és vállalhatatlannak tartja Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos Arató András, a Klubrádió vezetőjének véleménycikkét, amelyben Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter lemondásáról értekezik a szerző.
Vágólapra másolva!

A Mandiner összefoglalója szerint a cikk eredeti – a megjelenést követően nemsokkal megváltoztatott – címe az volt: Kurvák cseréje. Ferencz Orsolya szerint

Arató András véleménycikkéből árad a nőgyűlölet.

Pártszimpátiától függetlenül elfogadhatatlan Arató stílusa, ráadásul a két politikus lemondásához vezető kegyelmi-ügy nincs összefüggésben azzal, hogy Novák Katalin és Varga Judit nők, és nem férfiak. A miniszteri biztos szerint 

a Klubrádió vezetőjének inkább példát kellene vennie Novák Katalin és Varga Judit döntéséről, és bejelentenie: Hibáztam, elnézést kérek, visszavonulok a közélettől.

Ferencz Orsolya azt is megdöbbentőnek nevezte, hogy a baloldali női politikusok túlnyomó többsége nem is kommentálta a cikket, 

még csak bocsánatkérésre sem szólították fel a szerzőt, miközben máskor a nők jogaiért szavak szintjén kiálló aktivistáknak, politikusoknak vallják magukat.

NOVÁK Katalin
Novák Katalin volt köztársasági elnököt gyalázta Arató András. Fotó: MTI/Sándor-palota

A baloldal semmit sem változott

A miniszteri biztos emlékeztetett, hogy ez a botrány is jól mutatja a baloldal már régóta ismert mentalitását. Felidézte, a közelmúltban ilyen ügy volt Gyöngyösi Márton Jobbik elnök újabb antiszemita megjegyzése, de 

Gyurcsány Ferenc bocsánatkérésére lassan tizennyolc éve hiába várnak a magyar emberek, a volt kormányfő a mai napig nem kért elnézést azért, amiért 2006-ban hazudtak a választóknak és lovasrohamot vezényeltek a békés, ünneplő tömegre.

Ez az alpári, dehumanizáló, mocskos beszéd a kommunisták és a nácik bevett eszköze volt 

– emelte ki Ferenczi Orsolya. Hozzátette: a baloldali politikusok sosem vállalták a felelősséget semmiért, mégis Novák Katalint és Varga Juditot becsmérlik, akik hibát követtek el, ám ezt elismerték, kiállva a nyilvánosság elé elnézést kértek és vállalva a felelősséget bejelentették lemondásukat. Ezt kellene tennie ezután a cikk után a Klubrádió vezetőjének is. Nem csak a baloldali politikusok hallgatnak a Novák Katalint és Varga Juditról szóló, minősíthetetlen stílusú cikkről. A magukat jogvédőknek nevező civil szervezetek sem határolódtak el a Klubrádió cikkétől és Arató Andrást sem szólították fel arra, hogy távozzon a közéletből.

Az Amnesty International Hungary korábban pont a női munkavállalóival szemben tanúsított magatartása miatt keveredett nemzetközi botrányba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK