Szándékosan robbanthatott egy férfi egy szombathelyi társasházban

rendőrségi sziréna, forrás: pixabay.com
Vágólapra másolva!
Szombat éjjel robbanás történt egy szombathelyi társasházban. Állítólag az egyik lakó szándékosan megrongálta a gázvezetéket a lakásában, majd az udvarra ment megvárni a robbanást.
Vágólapra másolva!

Az ATV információ szerint a gázvezetéket megrongáló férfi a szomszédain akart bosszút állni.

Miután kiment az udvarra a várt robbanás a földszinti lakásában be is következett; kitört az egyik ablak, a redőny is leszakadt, majd kisebb tűz is keletkezett, de komolyabb kár nem keletkezett az épületben.

Földszinti lakás konyhájában keletkezett tűz. A tűzoltók eloltották a lángokat, amelyek így nem terjedtek tovább a lakás többi részére. A tűz keletkezésének a körülményeinek a tisztázásra tűzvizsgálati eljárás indult

– közölte Szuhogyi-Balogh Nikoletta, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő helyettese az ATV-nek.

A szomszédok szerint a robbanás után az azt okozó férfi egy fészerben húzta meg magát.

„A konvektort vagy az órát valahol szétszedte, és ahogy ömlött a gáz, elment hátra a kertbe és onnét figyelte. Ez olyan éjfél, fél egy körül lehetett, és ugye keresték, keresték, és akkor egyszer csak kijött, hogy mi ez a nagy világosság”  - mondta az egyik lakó.

A társasházban állítólag már mindenkivel összeveszett az idős férfi, többször volt vele korábban is probléma, most annak ellenére okozhatta a robbanást, hogy tudta a társasházban a felső szinten egy fiatal pár lakik a két kisgyermekével.

A férfit elvitték a rendőrök, de egyelőre nem osztottak meg több információt az üggyel kapcsolatban - írja a Blikk.

A címlapi kép illusztráció!