Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Kövér László: A választás tétje háború vagy béke

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP választási fórumán a Zirci Apátság Gobelin termében 2024. május 29-én. MTI/Vasvári Tamás
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP választási fórumán a Zirci Apátság Gobelin termében 2024. május 29-én. MTI/Vasvári Tamás
Fotó: MTi
Vágólapra másolva!
Minden korábbinál nagyobb a közelgő európai parlamenti választás tétje, a háború és a béke között választunk - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Zirci Apátság épületében tartott lakossági fórumon szerdán.
Vágólapra másolva!

A házelnök felidézte: 2004-ben tartottak először európai parlamenti választásokat Magyarországon, azóta minden alkalommal a Fidesz és a KDNP nyert jelentős fölénnyel. Az eddigi választások azonban inkább "közvélemény-kutatásnak voltak felfoghatók" azt jelezték, hogy két országgyűlési választás között mi az emberek véleménye az országos politikáról, ezek jelentősége messze elmaradt a most közelgő választás tétjéhez képest.

Kövér László azt mondta, hogy 

a 2012 és 2022 közti időszak "aranyévtized volt" Magyarországon, a gazdaság teljesítőképessége folyamatosan nőtt, a családok egzisztenciája javult, a nyugdíjak vásárlóértéke 20 százalékkal, a családoké mintegy 70 százalékkal növekedett 2010-hez képest.

Kiemelte: a nemzeti össztermék 5 százalékát fordítják évről évre családtámogatásra, a magyarországi családtámogatást számos ország elismeri.
A nemzetpolitikáról azt mondta: nem csupán erkölcsi elkötelezettség volt, hanem anyagi forrás is rendelkezésre állt az áttöréshez ezen a téren, példaként említette az állampolgárság kiterjesztését, illetve a szülőföldön való boldogulást segítő programok elindítását.
Az Országgyűlés elnöke kifejtette, hogy

Magyarország tekintélye megnőtt a világban, így például olyan nagy nemzetek, mint Kína együttműködésre törekszenek velünk.

Az uniós csatlakozást jó eszmének nevezte, hozzátéve, hogy néhány képviselő nem a nemzeti érdekek szolgálatában tevékenykedik, ezzel aláássa Magyarország érdekeit.

Kövér László sikernek tartja, hogy Magyarország végre hozzájutott a pedagógusok béremeléséhez szükséges uniós forráshoz, ugyanakkor kitért arra, hogy az orvosok képzésére fordított jelentős összegek ellenére számos orvos hagyja el az országot. Mint mondta, ezt a folyamatot meg kell állítani.

A lakossági fórumon Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője bemutatta a képviselőjelölteket és felhívta a figyelmet néhány választással kapcsolatos technikai információra.
Ottó Péter (Fidesz-KDNP), Zirc jelenlegi polgármestere, egyben polgármesterjelöltje azt hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy vezetőink elkötelezetten dolgozzanak a hazáért. Példákat hozott a történelemből olyan emberekről, akik kiálltak a hazáért, a városért, felidézte Zirc város múltját, beszélt az elért eredményekről.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről