A világ legidősebb kutyájának hitték, megfosztották címétől

Vágólapra másolva!
Bobi Rafeiro do Alentejo harminc éves volt, amikor elnyerte a világ legidősebb kutyájának számító címet, rá másfél évre, tavaly pusztult el. A Guinness Rekordok Könyvét jegyző szervezet szerint azonban nincs bizonyíték arra, hogy a portugál kutya valóban annyi idős volt, mint azt állítják.
Vágólapra másolva!

A szervezet szerint a mikrochip adatai nem elegendő bizonyítékok ahhoz, hogy bátran ki lehessen mondani, tavaly februárban jogosan ítélték a címet Bobinak. Még nem tudni, melyik kutya az új rekorder. 

A portugál kutya fajtája általában 12-14 évig él. Bobiról, amikor megkapta a díjat, azt állították, harminc éves.

 Tavaly októberben halt meg, gazdája szerint 31 évig és 165 napig élt - számolt be róla a BBC. A Guinness Rekordok Könyvét jegyző szervezet azonban múlt hónapban vizsgálatot indított, miután kétségek merültek fel Bobi életkorát illetően. 

Nincs meggyőző bizonyítékunk, amely véglegesen igazolhatná Bobi születési dátumát.

 Bármilyen meggyőző bizonyíték nélkül, amely jelenleg rendelkezésünkre áll, egyszerűen nem tudjuk megtartani Bobit rekorderként - magyarázták. 

A valaha volt legidősebb kutya az ausztrál Bluey volt, aki 1939-ben, 29,5 éves korában halt meg.

 Korábban már írtunk arról, hogyan élhetnek sokáig a kutyák, és arról is beszámoltunk, hogy magyarok kutatják az ebek öregedését. Nemrég kiderült, melyik fajta él a legtöbb ideig.

A világ egykori legidősebb kutyáját megfosztották címétől, Bobi, Bobikutya
Bobi gazdája szerint majdnem 32 évig élt
Fotó: Anadolu via AFP/Luis Boza / Anadolu via AFP/Luis Boza