Friss részletek, így az ausztráliai késelés támadásban megsérült kisbaba

Vágólapra másolva!
Kikerült az intenzív osztályról az a kislány, aki a szombati ausztráliai késeléses támadásban megsérült egy sydney-i bevásárlóközpontban.
Vágólapra másolva!

Ashlee Good kilenc hónapos kislánya -aki meghalt gyermekét védve - súlyos, de stabil állapotban volt. A kislányt a sydneyi gyermekkórházban műtötték meg, miután mellkasán és a karján szenvedett sérüléseket - írja a Sky News.

A Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban történt késeléses támadásban hat ember halt meg, közülük öt nő.

A támadó, a 40 éves Joel Cauchi egy hosszú pengével felfegyverkezve kezdett ámokfutásba, később a rendőrség lelőtte. A horrorisztikus támadás elborzasztotta Ausztráliát.

Összesen hat ember, köztük a kislány, még mindig kórházban van a támadás után, köztük két nő az intenzív osztályon - közölte egy új-dél-walesi egészségügyi szóvivő. További hat sérültet már kiengedtek a kórházból.

A késes támadás kivizsgálására egy rendőrségi különítményt hoztak létre, de az új-dél-walesi rendőrség szerint hónapokig is eltarthat a vizsgálat.

Az ausztrál rendőrség megpróbálja kideríteni, miért követett el ilyen erőszakos cselekményt a Queensland államból származó Cauchi; a férfi bár ismert volt a rendőrség előtt, de Queenslandben még soha nem tartóztatták le, és nem is emeltek ellene vádat. 

Cauchi-t 17 évesen diagnosztizálták először mentális betegséggel - írja a BBC.

Borítókép: Rendőrök és mentősök a helyszínen a sydney-i Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban elkövetett késes támadást követően.