Súlyos állapotban van a Sydney-ben megkéselt kisbaba, akit az édesanyja a halála előtti pillanatokban még megmentett

Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, hat embert halálra késeltek egy plázában Sydney-ben, a támadót lelőtték. Nyolc ember megsérült, köztük egy kisbaba is, aki továbbra is súlyos állapotban van. Kiderült, a támadó skizofréniával küzdött.
Vágólapra másolva!

Skizofréniával küzdött a támadó, aki Sydney-ben egy plázában halálra késelt hat embert - számolt be róla a Magyar Nemzet.

Képünk illusztráció
Fotó: MARTIN KEEP / summit/AFP or licensors

Nyolcan megsérültek, köztük egy kilenc hónapos kislány is, aki továbbra is súlyos állapotban van. 

Az támadót, a 40 éves Joel Cauchit egy rendőrnő lelőtte. A hírek szerint az illető családját aggasztotta a férfi kések és fegyverek iránti rajongása.

A halálos áldozatok között van egy biztonsági őr és öt vásárló. Egyikük egy 38 éves nő, Ashlee Good, akinek először a babájára támadt rá a férfi. A nőn és a gyerekén egy ruhaboltban próbáltak segíteni, ruhákkal próbálták elállítani a vérzésüket.

A kislányt megoperálták, de továbbra is súlyos állapotban van. Az édesanyja életét már nem tudták megmenteni. Néhány órával azelőtt, hogy megkéselték őket, még közös fotót töltött fel az Instagramra a nő. A támadás után utolsó erejével egy ruhaboltba szaladt be a gyerekkel, és ott lévő vásárlóknak adta oda, hogy segítsenek rajta. Aztán meghalt.

Az áldozatok között van Dawn Singleton üzletember és a 25 éves lánya is. A többiek személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az ausztrál miniszterelnök szerint a támadás borzalmasan erőszakos cselekmény volt. Anthony Albanese a gyilkost agyonlövő rendőrnőt hősnek nevezte. 

Katalin hercegné és Vilmos herceg is sajnálatukat fejezték ki a tragédia kapcsán.