Meghalt Roberto Cavalli

Fotó: April Fonti
Vágólapra másolva!
83 éves korában meghalt az olasz divatguru, Roberto Cavalli. Cavalli divatmárkája a nyomtatott bőr és a rugalmas, homokfúvott farmerekről volt ismert.
Vágólapra másolva!

Roberto Cavalli hosszú betegség után otthonában, Firenzében halt meg. Roberto Cavallit felesége, a 38 éves Sandra Nilsson svéd modell és gyereki gyászolják. A pár 2014 óta volt együtt - írja a Mirror. A híres divattervező tavaly hatodszor lett apa, amikor a párnak közös fiuk született. Cavalli ekkor 82 éves volt. Előző két házasságából öt gyereke született.

Az 1940. november 15-én Firenzében született Cavalli divatmárkája a nyomtatott bőr és a rugalmas, homokfúvott, koptatott farmerekről volt ismert. A divatguru 1975-ben alapította meg a nevét viselő céget, amely hamarosan állatmintás stílusáról vált ismertté.

Gyakran emlegette, hogy nagyon érdeklik a vadállatok, amelyek számos feltűnő kreációját ihlették.

Fotó: Ali Haider

Cavalli a szülővárosában, Firenzében halt meg. Fiatal korában kezdett el érdeklődni a divat iránt, művészi hajlamokkal és kreativitással megáldott család sarja volt. Nagyapja, Giuseppe Rossi a Macchiaioli toszkánai festőcsoport tagja volt, művei a város híres Uffizi galériájában tekinthetők meg.
Cavalli a helyi művészeti intézetben tanult textilfestést, majd új bőrfestési technikát fedezett fel, amelyre Hermestől Pierre Cardinig kapott megrendeléseket.
Első konfekciós kollekcióját harmincéves kora körül mutatta be, amikor 1972-ben megnyitotta első butikját a francia Riviérán fekvő Saint-Tropez-ban.
Egyik első megrendelője Brigitte Bardot színésznő volt.

A Roberto Cavalli divatház ruháit olyan hírességek viselték az évek során, mint Rihanna, Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Bella Hadid és Madonna.

A Cavalli márkának világszerte vannak üzletei, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, az Egyesült Államokban, Szaúd-Arábiaban és Malajziában is - írja a Sun.

A tervező nevét viselő divatház szintén részvétét fejezte ki az Instagramon közzétett bejegyzésben.
 "A szerény firenzei kezdetek után Robertónak sikerült világszerte elismert, mindenki által szeretett és tisztelt névvé lenni" - olvasható a bejegyzésben.