Romániában került elő egy világhírű lopott festmény

Vágólapra másolva!
Romániában találtak rá egy 17. századi festményre, amelyet több mint négy évvel ezelőtt loptak el egy oxfordi egyetemi galériából.
Vágólapra másolva!

Salvator Rosa: A Rocky Coast, with Soldiers Studying a Plan című festményét a Christ Church Picture Galleryből vitték el 2020-ban. Két másik mű, amit szintén ekkor vittek el  - Sir Anthony van Dyck: A Soldier on Horseback (Katona lóháton) és Annibale Carracci: A Boy Drinking (Egy ivó fiú) című alkotása - még mindig hiányzik.

A becslések szerint a három mű értéke együtt 4 milliárd forint.

Van Dyck remekműve 1616 körül készült, Caraccié pedig 1580-ban. Mindkettő 252 évig volt kiállítva a galériában, mielőtt ellopták volna őket.

A román rendőrséghez fordult egy férfi, akinek a birtokába került a Rosa-festmény, és aki a másik két műalkotást is továbbadta az országban - írja a The Telegraph.

A bukaresti férfi az 1640-es évek végéről származó Rosa-festményt visszaadta a hatóságoknak.

 Őt a rendőrség nem tartóztatta le, tanúként hallgatták ki.

A rendőrség az Eurojusttal és az Europollal együttműködve folytat további nyomozást a két másik műtárgy felkutatásában - írja a BBC.

Ahogy arról az Origo beszámolt, korábban egy belgiumi pincéből került elő egy Chagall és egy Picasso festmény, a Zürichi Szépművészeti múzeumból pedig két festmény tűnt el tavaly januárban.