Vlagyimir Putyin: Nem lehet mentség a szörnyű bűncselekményre

Vladimir Putyin, VladimirPutyin,orosz, elnök
Putyin.
Fotó: KREMLIN PRESS OFFICE / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP
Vágólapra másolva!
Szörnyű bűncselekménynek nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök a szlovák kormányfő elleni merényletet, amelyre nem lehet mentség - olvasható a Kreml honlapján szerdán közzétett, Zuzana Caputová szlovák államfőhöz intézett táviratban.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, többször meglőtték Robert Fico szlovák kormányfőt szerdán Nyitrabányán. A szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban helikopterrel kórházba szállították. 

A politikusok sorra elítélték a merényletet, akikhez most az orosz elnök is csatlakozott. Zuzana Caputová szlovák államfőhöz intézett táviratában Putyin ezt írta:

Tisztelt elnökasszony, megrökönyödéssel értesültem a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletről. Erre a szörnyű bűncselekményre nem lehet semmilyen mentség. Robert Ficót bátor és lelkiekben erős embernek ismerem. Nagyon remélem, hogy ezek a tulajdonságai segítik majd abban, hogy kiállja ezt a nehéz helyzetet. Kérem, tolmácsolja neki őszinte támogatásom szavait, valamint a mielőbbi és teljes felépüléséhez fűzött jókívánságaimat.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese gyógyulást kívánt a szlovák kormányfőnek, hozzátéve, hogy a merénylő célja nem világos. Ezt Oleg Oszipov, Medvegyev tanácsadója közölte a RIA Novosztyi hírügynökséggel.

Robert Fico, RobertFico, Szlovákia, szlovák jogász, baloldali politikus, merénylet, lövés, 2024. 05. 15.
2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán. A tettest őrizetbe vették
Fotó: MTI/AP/TASR Slovakia/Jan Kroslák / MTI/AP/TASR Slovakia/Jan Kroslák

A Fico elleni merényletről korábban Sulyok Tamás köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Menczer Tamás is megszólalt.

Kapcsolódó cikkek: