Brutális támadást indítottak az oroszok, rettenetes bejelentést tett Ukrajna

Vágólapra másolva!
Oroszország rakétacsapást mért szerdán a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő Krivij Rih városra, az eddigi adatok szerint nyolc ember meghalt, és legalább 21-en megsérültek - közölte az ukrán elnök és a belügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Az orosz terror minden nap és minden órában azt bizonyítja, hogy Ukrajnának partnereivel együtt meg kell erősítenie a légvédelmet. A modern légvédelmi rendszerek képesek maximális védelmet nyújtani az embereknek, városainknak és katonai állásainknak, és a lehető legnagyobb szükségünk van rájuk

 - mutatott rá Volodimir Zelenszkij a Facebookon. 

Krivij Rih Zelenszkij szülővárosa, az orosz erők 2022 februárja óta több csapást is mértek a településre. Az államfő közzétette az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat által készített videofelvételt, amelyen rombadőlt házak, kigyulladt autók és mentést végzők láthatók, akik hordágyon hoznak ki a romok közül egy áldozatot. 

Az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint délután az ukrán légierő egy "gyors célpont" közeledését jelentette Krivij Rih felé. A helyi hatóságok nem sokkal utána arról adtak hírt, hogy légicsapás érte a várost, de részleteket nem közöltek. Később Ihor Klimenko belügyminiszter arról tájékoztatott a Telegramon, hogy nyolc ember meghalt, és legalább 21 ember megsérült, köztük két gyerek, további négy embert pedig eltűntként tartanak számon. 

Az orosz erők rakétatámadása a város egyik lakóövezetét érte

- tette hozzá a miniszter. 

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Ahogy az Origo is beszámolt róla, Németország megrázó bejelentést tett a sorkatonaság bevezetéséről. Manfred Weber őrült ötletét egyre többen támogatják. Fodor Gábor szerint: Brüsszel és a Nyugat kötelező sorkatonaságot akar

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!