Elejét vette a pénzvisszakérős trükközésnek a Steam

gamer pc számítógép laptop notebook gaming videojáték
Fotó: Onur Binay / Unsplash
Vágólapra másolva!
Bizonyos játékok előrendelői csúnyán visszaélhettek a rendszerrel.
Vágólapra másolva!

A Steam digitális számítógépes játékbolt mindig is rendelkezett a fogyasztókat valamelyest védő pénzvisszatérítési szabályzattal. Ez jelenleg úgy működik, hogy a játékok futtatásával eltöltött első két óráig vagy a vásárlástól számított 14 napig a gamerek indoklás nélkül visszakérhetik a pénzüket, ilyenkor persze eltűnik az érintett termék a játékkönyvtárukból. A két játékóra vagy két hét lejárta után már indoklást kell írniuk, hogy miért kérik vissza a pénzüket, a Steam egyik dolgozója pedig egyénileg elbírálja a kérésüket.

A rendszer jellemzően egyszerű és jól működik, azonban nem vette figyelembe a Steamen időközben elérhetővé vált Elsőbbségi hozzáférés funkciót. Ennek használatával a kiadók lehetővé tehetik a termékeiket előrendeltek számára, hogy a hivatalos megjelenés előtt játszhassanak a játékaikkal.

Apró bakinak bizonyult az újítás kapcsán, hogy a Steam visszatérítési szabályzata eddig nem rendelkezett az elsőbbségi hozzáférés ideje alatt játszott termékekről. 

A szabályzat szövegezése lehetővé tette, hogy a vevő akár végig is játssza a játékot az időszak alatt, aztán pedig visszakérje az árát, mert a kétórás és kéthetes szabályok csak a normál megjelenés időpontjától kezdődtek.

„Ma frissítettük a visszatérítési szabályzatunk elővásárolt termékekre vonatkozó részét. Ez a változás azokra a játékokra vonatkozik, amelyek elővásárolhatók, és Elsőbbségi hozzáférést kínálnak. Az Elsőbbségi hozzáférési időszak alatt szerzett játékidő mostantól beleszámít a Steam visszatérítési időszakába” – oldotta meg a problémát a Steam.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!