Megváltozik és drágul az Xbox Game Pass

gamer gaming videojáték xbox fortnite játékkonzol
Fotó: Erik Mclean / Unsplash
Vágólapra másolva!
Kikerülnek az első napi megjelenések a konzolos alapcsomagjából.
Vágólapra másolva!

Régóta a levegőben lógó fejleménnyel állt elő a Microsoft videójátékos üzletága, 2024. szeptember 24-én megváltozik és drágul az Xbox Game Pass és a PC Game Pass. A komolyabbik változás a konzolos játékbérlőt érinti, a korábban Xbox Live Goldnak hívott Xbox Game Pass Core egyéves előfizetésének az ára 19 850 forintról 24 800 forintra fog emelkedni, míg az Game Pass for Console megszűnik, a helyét az Xbox Game Pass Standard nevű konstrukció veszi át.

Az Xbox Game Pass Standard előfizetés tartalmazni fogja a konzolos játékbérlőben elérhető címeket, azonban nem lesznek benne az első napos megjelenések, a „day one”-játékok csak valamikor később kerülnek bele a repertoárjába. A csomag forintosított ára még nem ismert, az Egyesült Államokban havi 15 dollárba kerül majd, kontextusként a jelenlegi Game Pass for Console csomagért 11 dollárt kér a vállalat.

A módosítások életbe lépésétől kezdve az első napos megjelenések csak a felhős játékra is alkalmas Xbox Game Pass Ultimate csomagban lesznek benne a konzolosok számára, ennek a havidíja 4790 forintról 5490 forintra fog emelkedni.

Végül a PC Game Pass sem ússza meg az áremelést, itthon havi 3000 forint helyett 3600 forintba kerül majd szeptembertől, viszont benne maradnak az első napos játékmegjelenések.

A Microsoft a trükközni kívánókra is gondolt, az új csomagkínálat életbe lépése után kuponkódok használatával legfeljebb 13 további hónapra lesz meghosszabbítható a meglévő Game Pass for Console előfizetés.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a hónap végén bezár az Xbox 360 digitális játékboltja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről