Spanyolország
ÉLŐ
Olaszország
Vágólapra másolva!
Nagy meccsnek indult a St. Louis Cardinals chicagói vendégszereplése - nagy verés lett belőle. A White Sox 20:6-tal intézte el a National League 2004-es győztesét és tavalyi döntősét. 
Vágólapra másolva!

A baseball World Series tavalyi győztese a tavalyelőtti döntőst fogadta Interleague-mérkőzésen, azaz ritka csemegét ígért a White Sox és a Cardinals összecsapása. Ráadásul a vendégeknél a National League egyik legjobb balkezes pitcherje, Mark Mulder állt a dobódombra. Bár a US Cellular Field közel 40.000 nézője (ez volt a White Sox idei 16. teltházas meccse!) nem azt kapta, amire számított, csalódás nem érte őket...

Két és fél játékrészig még minden a megszokott baseball-rendben haladt: két kiváló dobó csatája kevés ponttal - ekkor a vendégek vezettek 1:0-ra. Aztán kezdetét vette a chicagóiak véget nem érő támadóinningje, melyben egy out után a japán Tadahito Iguchi nyitotta meg az ütések sorát, és a hazaiak egymás után zúzták szanaszét Mulder dobásait. Végül 11 pontot szereztek egyetlen inning alatt. Később a balkezes ászt felváltó többi Cardinals-dobó sem járt sokkal több sikerrel, és a White Sox 20 pontig jutott a teljesen egyoldalúvá vált mérkőzésen.

"Mi hetente négyszer nézünk szembe balkezes dobókkal. Ha a mi divíziónkban (American League Central) nem tudsz ellenük ütni, akkor bajba kerülsz." - mondta A.J. Pierzynski, a hazaiak elkapója a meccset követően. "Egyszer Johan Santana, másszor Francisco Liriano, majd ott van Cliff Lee, C.C. Sabathia, Mike Maroth vagy Kenny Rogers - a divíziónk tele van jobbnál jobb balkezes dobókkal. Mark is az egyik legjobb már évek óta. Ma egyszerűen egy rosszabb napja lehetett."

A White Sox 1996. május 19-én ért el utoljára 20 pontot egy találkozón. A 24 ütés mindössze öttel marad el a klubcsúcstól, melyet 1955-re datálnak. A hazaiak mind a kilenc kezdőjátékosa elért legalább egy ütést, és szerzett pontot.

"Ilyen inninget, mint amilyen a harmadik volt, még sohasem láttam a Major League-ben. De ez is csak egy mérkőzés - nem kell nagy ügyet csinálni belőle. Örülünk, hogy megtörtént, de holnap is el kell kapnunk őket." - tette hozzá Pierzynski.

Győztes dobó: Javier Vazquez (8-4)
Vesztes dobó: Mark Mulder (6-5)
Home Run: STL: Chris Duncan (3); CWS: Joe Crede 2 (12), A.J. Pierzynski (4), Juan Uribe (7)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről