Gombe 50 - nyilvános ünnepi előadás Budapesten Jane Goodall tiszteletére

Vágólapra másolva!
Csatlakozzon Ön is Jane Goodall csimpánzkutatásának és mindannyiunk számára utat mutató jövőképének ünnepléséhez! Csányi Vilmos előadása Jane Goodall munkásságának 50. évfordulója tiszteletére.
Vágólapra másolva!

A 2010-es év mérföldkövet jelent Jane Goodall számára. Goodall, aki napjaink egyik világszerte elismert főemlőskutatója, természetvédője és ENSZ-békenagykövete, ötven évvel ezelőtt lépett a Tanganyika-tó partjára azon a helyen, melyet ma Tanzánia Gombe Nemzeti Parkjanként ismerünk.

Az általa itt folytatott úttörő munka, melyet a csimpánzok viselkedéskutatásának területén végzett, számos értékes eredményt adott a tudományos kutatásnak, jövőképe pedig küldetéssé fejlődött, melynek célja, hogy az emberek képesek legyenek megváltoztatni a világot minden élőlény jobb sorsa érdekében.

Csányi Vilmos professzor, Magyarország egyik legelismertebb etológusa nyilvános előadást tart a Jane Goodall Intézet magyarországi szervezete, a Rügyek és Gyökerek Egyesület és az ELTE Etológia Tanszék szervezésében az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

Helyszín: ELTE TTK Déli Tömb - 1117 Budapest, Pázmány P. sétány 1/c. - D-0-821 terem

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az előadásra a belépés ingyenes. Időpont: 2010. július 14. 18:00.

További információ a http://www.janegoodall.hu és a http://etologia.aitia.hu oldalakon.