Áll a bál, mert rossz nemet használtak a nashville-i transznemű ámokfutóra

Nashville, 2023. március 28.
A nashville-i rendőrség által közreadott, megfigyelőkamerával rögzített kép a támadóról, Audrey Elizabeth Hale-ről, aki fegyverrel hatolt be a Covenant keresztény magániskolába 2023. március 27-én. A 28 éves nő, aki az iskola
Nashville, 2023. március 28. A nashville-i rendőrség által közreadott, megfigyelőkamerával rögzített kép a támadóról, Audrey Elizabeth Hale-ről, aki fegyverrel hatolt be a Covenant keresztény magániskolába 2023. március 27-én. A 28 éves nő, aki az iskola korábbi diákja volt, megölt három tanulót és az iskola három dolgozóját, köztük az iskola vezetőjét, mielőtt a rendőrök agyonlőtték. MTI/AP/Metropolitan Nashville Police Department
Vágólapra másolva!
A sajtó hirtelen nem tudta eldönteni, hogy a nashville-i iskolai lövöldöző férfi vagy nő. Persze a woke-kommandó egyből kiakadt. 
Vágólapra másolva!

Amint arról az Origo is beszámolt, újabb iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban, az ámokfutó három diákot és három iskolai dolgozót ölt meg a Covenant keresztény magániskolában Nashville-ben.

Az elkövető

egy 28 éves, a magát transzneműként meghatározó Audrey Elizabeth Hale volt.

Zavar támadt az erőben, az amerikai sajtó hirtelen nem tudta eldönteni, hogy férfiként vagy nőként hivatkozzon-e az elkövetőre, mivel Hale az elmúlt hónapokban férfiként azonosította magát.

Néhány transzaktivista a Twitteren pedig jobban felháborodott azon, hogy a tömeggyilkos nemét rosszul közölték, mint a tényleges lövöldözésen.

– nyafogott egy woke aktivista.

A Transznemű Ellenállási Hálózat (Transgender Resistance Network) által kiadott közlemény követelte, hogy a média tartsa tiszteletben a tömeggyilkos névmásait.

Azok is megkapták a magukét, akik szóvá merték tenni, hogy egy lövöldözés esetében talán nem a megfelelő nemhasználat a legfontosabb szempont.

„Ugye tudod, hogy a tömeglövöldözés nem ok a transzfóbia terjesztésére? A rossz nemhasználat nem opció, nem számít, mit tett az illető” – írta egy felhasználó.

Mindenesetre, a felháborodás odáig fajult, hogy olyan meghatározó amerikai lapok, mint a USA Today, az MSNBC vagy a The New York Times, kénytelen volt korrigálni.

Jó látni, hogy liberálisék mindig odafigyelnek az igazán fontos dolgokra.