Joe Biden elfelejtette, milyen évet írunk - videó

politics TOPSHOTS Horizontal

888
US President Joe Biden delivers remarks on his administration's environmental efforts at the Lucy Evans Baylands Nature Interpretive Center and Preserve in Palo Alto, California, on June 19, 2023. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
Vágólapra másolva!
Joe Biden amerikai elnök megígérte, hogy 2020-ig megvédi a környezetet.
Vágólapra másolva!

Miután közölte, hogy az éghajlatváltozás "az emberiséget fenyegető egzisztenciális veszély", Biden azt sugallta, hogy kormánya "2020-ig" lépéseket fog tenni.

– mondta Biden a kaliforniai Palo Altóban.

Hogy pontosan mi történt, nem tudni. Lehetséges, hogy Biden egyszerűen csak nem jól fejezte ki magát, mostanában gyakran hagyja el a szótagokat egyes szavakban, így a mondanivalója zagyvaságba fullad.

Sokkal valószínűbb azonban az a felvetés, hogy csak az évszámot tévesztette el, mivel a Fehér Ház márciusban kiadott tájékoztatója szerint a Biden-kormány azt tervezi, hogy "2030-ra az Egyesült Államok földjeinek és vizeinek legalább 30%-át" megőrzi.

De nem ez volt az első eset, hogy Joe Biden zavarba hozta az embereket.

Egy hivatalos megjelenés során Bident Anna Eshoo demokrata képviselőnő kézen fogta, és úgy vezetgette, mint egy gyermeket.

Mint ahogy arról a 888 is beszámolt: legutóbb egy connecticuti fegyvertartásról szóló beszédében bizarr módon elfelejtette, hogy II. Erzsébet elhunyt, és azt mondta: "Isten óvja a királynőt, ember!".

Annak érdekében pedig, hogy elkerüljék az újabb csúfos pofára esést, alacsonyabb fokú lépcsőn tud fel és le közlekedni az AirForce One-on.

Nagy kérdés: hogy fogja tudni irányítani Amerikát még öt évig?