Gyurta Dániel elárulta, kitől vár aranyat a budapesti atlétikai vb-n

Atlétikai érem bemutató, Atlétikai VB, Atlétikai Világbajnokság, Nemzeti Atlétikai Központ, 2023. 08. 08. Budapest, Schmidt Ádám, Németh Balázs, Baji Balázs
Vágólapra másolva!
Gyurta Dániel is ott lesz a budapesti atlétikai világbajnokság versenyein. Az olimpiai- és világbajnok úszó tulajdonképpen hivatalból ül majd a lelátón, hiszen a külügyminiszter főtanácsadójaként és a NOB tagjaként találkozhat sportdiplomata kollégáival. Azonban szurkolói minőségében is képviselteti magát, és ahogyan a 888-nak elmondta, Halász Bence éremszerzésében reménykedik.
Vágólapra másolva!

- mondta a 888 érdeklődésére Gyurta Dániel.

Gyurta Dániel Fotó / Mediaworks

Gyurta Dániel emlékeztetett, több mint száz országból érkezek majd a vb-re, elképesztőn nagy az érdeklődés, a tévéközvetítés nyomán sok százmilliónyian követhetik figyelemmel a vb történéseit, és remélhetőleg világrekordokat is láthatunk az új budapesti arénában.

Az olimpiai bajnok úszó beszélt arról is, hogy melyik magyar sportolótól vár aranyérmet.

Az ezüstérmes Halász Bence a kalapácsvetés döntőjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Emlkézetetett, már csak néhány nap van hátra a kezdésig, de azt már nyugodtan kijelenthetjük, hogy

Magyarország minden szempontból kiemelkedő házigazda lesz.

Már a Covid-járvány alatt kiderült, hogy ha sportesemények szervezéséről, rendezésről van szó, hazánkra mindig lehet számítani. A roppant sikeres 2017-es vizes világbajnokság után öt évvel tavaly is szinte hónapok alatt tető alá hoztunk egy újabb – minden résztvevő által dicsért - vizes vb-t, és néhány nap múlva kezdődik a világ harmadik legnagyobb érdeklődéssel kísért sporteseménye, az atlétikai vb. Az eddigi több, mint 300 ezer jegyvásárló önmagáért beszél, mint ahogy az is, hogy sikerrel teljesítettük ezt az újabb kihívást.

Sok külföldi kollégám érkezett és érkezik a versenyekre, egyöntetű véleményük, hogy büszkék lehetünk arra, hogy Budapest már több ízben bebizonyította, hogy a világ legnagyobb sporteseményeit magas színvonalon képes megrendezni - zárta gondolatai Gyurta Dániel.