Vágólapra másolva!
Először azt hittem, hogy ez az egész árnyékozás vicc. Árnyékkormány, árnyékminiszterek, árnyékkormányülés, árnyékkormányinfó. Ezt teljesen komolyan gondolják, sőt már azt képzelik, hogy ők kormányoznak.
Vágólapra másolva!

Nyáron találkoztam Gyurcsány Ferenccel egy szombathelyi DK-s rendezvényen. Nagyon titokzatos volt és csak annyit ismételgetett, hogy készül, készül, nagyon készül. Majd szeptemberben bejelentette, hogy Dobrev Klárával az élen árnyékkormányt alakítanak. Először azt gondoltam, hogy ez valami rossz vicc.

Később kiderült, hogy ezt teljesen komolyan gondolják. Árnyékkormányüléseket tartanak, majd árnyékkormányinfón ismertetik a döntéseiket. Döntéseket! Árnyékdöntéseket, amiknek semmilyen következménye és haszna nincs. Ezeket leginkább Kálmán Olga vezényletével Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter tartja. Volt szerencsém több ilyenen is részt venni, és az a durva, hogy ezek az emberek borzasztó hatalmi gőggel vannak már most, amikor lényegében semmi komoly funkciójuk nincs. Úgy beszélnek az újságírókkal, mintha legalábbis szavazott volna már rájuk ember ebben az országban.

Képzeljük csak el, hogy milyenek lennének ezek, ha valódi hatalmuk lenne. Nem kell nagy képzelőerő, hiszen volt "szerencsénk" megtapasztalni a múltban, hogy milyen amikor a Gyurcsány-félék döntenek hazánk sorsáról.

Hétfőn is beleszaladtam a DK-s attitűdbe, ugyancsak egy sajtótájékoztatón. Varga Zoltán és Gy. Németh Erzsébet tartották. Érezzük, hogy nem a világ legnagyobb kaliberei, de mégis ők is úgy álltak a magyar nyilvánossághoz, mint akit a (szép magyar mondás tartja). Nem válaszolnak kérdésekre, csak olyanra, amit ők tesznek fel maguknak.

És most nem arról van szó, hogy siránkozni szeretnék. Sokkal inkább azért írom ezeket a sorokat, hogy lássuk, milyenek ezek valójában.

Hitványak. Politikusnak is azok, de embernek még inkább.