A Vasember szerint az egész világot nőknek kellene irányítania

Avengers Infinity war Tony Stark Horizontal panoramic
Avengers Infinity war 2018 Real Anthony Russo et Joe Russo Robert Downey Jr. Collection Christophel © Marvel studios (Photo by Marvel studios / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)
Vágólapra másolva!
Robert Downey Jr. szerint a férfiak mindig csak háborúznak, nőknek kellene ezért vezetniük az egész világot.
Vágólapra másolva!

Hamarosan nálunk is látható lesz a Christopher Nolan által rendezett Oppenheimer film, ami az atombomba kifejlesztésének Hollywood-kompatibilis történetét mutatja be. Puszta előítélet és persze némi rosszindulat diktálhatja azokat feltételezéseket és félelmeket, mely szerint a film esetleg nem pontosan, esetleg torzítóan adja majd vissza a történelmi tényeket, ne adj' isten áthallásos lenne a jelenben zajló háborús eseményekre vonatkozóan.

Annyit viszont biztosan tudunk, hogy a film még a férfiakban is megerősíti a feminista gondolkodást, hiszen maga az egyik szereplő, Robert Downey Jr. nyilatkozta egy interjúban:

Feledkezzünk most meg a nagy női háborús vezetőkről, végül is II. Katalin orosz cárnőről vagy I. Izabella spanyol királynőről is lehet olyan filmet készíteni, amiben bájos, visszafogott, békés királylánykáknak mutatják be őket, hiszen mind tudjuk, milyen fontos leszámolni a káros előítéletekkel, nemi sztereotípiákkal, sablonokkal. Kivéve persze, ha férfiakról van szó, akkor Hollywood nem rest a nézők fejébe verni: A férfi csúnya, rossz, gonosz, értem?!