Bohár Dániel: Az 506 milliós hallgatás

Bohár Dániel 888 borító jó
Vágólapra másolva!
Amikor Orbánt kell fröcsögve szidni, akkor nagyon lelkesek, viszont amikor kényelmetlen kérdésekre kellene válaszolni, akkor elhalkulnak.
Vágólapra másolva!

Hetek óta próbálom szóra bírni a baloldal nagy megmondóit, akik minden apró ügy (kormányellenes) kapcsán azonnal kirohannak és gyalázkodnak, most valamiért mégis csendben vannak.

Elég durva botrányról van szó. Karácsony Gergely győzelmét elősegítve az előválasztási kampányban létrehoztak egy 99 Mozgalom nevű szervezetet, ennek az volt a szerepe, hogy a pártfinanszírozást kijátszva, közvetlenül iderámolták a külföldi pénzt, eddigi információink szerint 506 millió forintnyi valutát, leginkább eurót és angol fontot, készpénzben. A közbeiktatott mozgalomra azért volt szükség, mert politikai pártok nem fogadhatnak el támogatást külföldről.

A 99 Mozgalom nemcsak a külföldi pénzek befogadója volt, hanem egyfajta látvány-szervezet is. Ismert művészek, közszereplők csatlakoztak hozzá. Például Alföldi Róbert, Hajós András, Bod Péter Ákos, Majtényi László, Bozóki András vagy Wittinghoff Tamás. Ezek a máskor nagyon sarkos véleménnyel és nagy hanggal rendelkező emberek most lényegében elnémultak.

Számtalan alkalommal próbáltam velük értelmes párbeszédet folytatni, az embereket érdeklő kérdéseket feltenni.

De egyikre sem voltak hajlandóak válaszolni, pedig a mozgalom tagjainak illene tudni arról, hogy mi történik a mozgalomban.

Nyilván mindegyik kérdésemre tudják a választ, de nem merik elmondani az igazságot.

Hallgatnak. Miközben Karácsony Gergely meg hazudozik össze-vissza mindenféle adományládákról.

Mikroadomány, fontban, euróban, 506 millió készpénzben. Ezt ki hiszi el?