Joe Biden páros lábbal tiport bele egy gyászoló anya szívébe

politics TOPSHOTS Horizontal

888
US President Joe Biden delivers remarks on his administration's environmental efforts at the Lucy Evans Baylands Nature Interpretive Center and Preserve in Palo Alto, California, on June 19, 2023. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
Vágólapra másolva!
A gyászoló anya szerint az amerikai elnök „szívtelen", amiért ezeket a szavakat mondta neki valódi vígasz helyett.
Vágólapra másolva!

Cheryl Rex, a meghalt Dylan R. Merola tengerészgyalogos őrvezető anyja azt állította, hogy Joe Biden elnök azt mondta neki, hogy néhai fia, Beau „lobogós koporsóban jött haza". Ami lehetetlen.

Rex egy Californiai nyilvános fórumon a 2021-ben, az afganisztáni kivonulás során meggyilkolt 13 amerikai katona tiszteletére tartott nyilvános fórumon felidézte állítólagos bizarr találkozását az elnökkel, miközben gyászolta fia elvesztését. Állítása szerint az elnök odalépett hozzá és azt mondta:

Az állítás nemcsak érzéketlen, de ráadásul egyáltalán nem is igaz.

Joe Biden elnök többször is nyilatkozta, hogy fia, Beau Irakban esett el – pedig az igazság ezzel szemben az, hogy agydaganat okozta fia halálát, aki korábban Irakban szolgált. Többek között 2022-ben, Coloradoban, a Camp Hale nemzeti emlékművé nyilvánítása közben mondott beszédében is a katonák áldozattételeiről beszélt és fiát, Beau-t is példaként említette. Az elnök állítólag a japán tengerészgyalogság Iwakuni légiállomásán tett látogatása során fogalmazta meg állítását ez év májusában, egész pontosan:

– mondta állítólag.

Ahogy a gyászoló édesanya esete is mutatja, az elnök állításai nemcsak értelmetlen hazugságok, de komolyan belegázolnak azok érzelmeibe, akik valamilyen háborús körülmények között veszítették el szeretteiket. Nem tudni, hogy az elnök valóban annyira össze van zavarodva, hogy nem emlékszik saját fia halálának körülményeire vagy csak propagandacélokra használja fel azt, a Fehér Ház ugyanis nem reagált az ezzel kapcsolatos sajtómegkeresésekre – derül ki a New York Post írásaiból.