Háborognak az alkalmazottak a British Airways új nem bináris egyenruhái miatt

british airways, új ruházat

kép: BA fb
Vágólapra másolva!
Felháborodtak a British Airways női dolgozói a légitársaság nem bináris személyzete számára tervezett "olcsó" egyenruhák miatt.
Vágólapra másolva!

A BA tavaly lazított a szigorú egyenruhapolitikájára vonatkozó szabályokon, és nemsemlegesítette azokat, lehetővé téve a férfi pilóták és a személyzet számára, hogy sminket viselhessenek és kézitáskát hordhassanak nemtől függetlenül. A hajviseletre vonatkozó szigorú szabályokat is enyhítették –

azaz a férfiak mostantól viselhetnek akár "férfi kontyot" is.

Év elején pedig – két évtized után – új egyenruhákat mutattak be, amelynek az célja, hogy "a légitársaság a következő fejezetbe léphessen".

Bár az új egyenruhák nemi megkülönböztetéssel készültek, a BA új politikája mostantól lehetővé teszi, hogy a saját magukat nem binárisként azonosított alkalmazottak is viselhessék ezt a ruházatot.

A brit divattervező, Ozwald Boateng által tervezett elegáns új megjelenés a nők számára egy "modern overallt", szoknyát és nadrágot tartalmaz, a férfiak pedig egy szabott, háromrészes öltönyt viselhetnek, normál, vagy szűk szabású nadrággal.

A BA a bevezetést "új korszakot" jelent a légitársaság számára, ugyanakkor a női alkalmazottak egy része az egyenruha "olcsó" kinézetét kifogásolták, mások pedig "szándékosan androgünnek" nevezték.

– írja a The Sun egy nevét elhallgató forrásra hivatkozva.

Az új egyenruhákat tavaly titkos próbák során tesztelték, és végül hétfőn vezették be a teljes munkaerő számára.