Végre hasznos szolgálatot tesznek a Geri-karók

Karácsony Gergely, havazás, közlekedési káosz
Vágólapra másolva!
Most már a legmegátalkodottabb budapestiek is látják Karácsony Gergely főkerékpáros nagyívű látomásának értelmét. A bringasávokat elválasztó karóknak bizony nagyon fontos funkciója van, a magas hóban billegők meg tudnak kapaszkodni benne.
Vágólapra másolva!

Végre kiderült, mi értelme van a főpolgármester és ezereszű tanácsadói szeszélye által megálmodott „Geri-karóknak", (szakszerűen: pollerek). Mármint azon kívül, hogy az ételfutárok és más hasonló „profik" számára – különösebb elemzések, hatástanulmányok nélkül – bringás sztrádát hasítottak ki Budapest legforgalmasabb útszakaszain. Hadd szívják a körúton a friss hegyi levegőt a kerekezők!
Akik nyilván egész évben arról álmodoznak, hogy esőben, fagyban és bokáig érő hóban szlalomozzanak. A minapi időjárási helyzet azonban végre csattanós választ adott a „Geri-karókat" világnézeti és politikai alapon helytelenítőknek, bírálóknak. Igenis, hasznos és szinte nélkülözhetetlen út menti segédeszközről van szó.

Az üdén zöldellő karókba kapaszkodhatnak a havas latyakban erőlködő, egyensúlyukat el-elvesztő bringások.

Mármint azok, akik veszik magunknak a bátorságot, hogy ilyen időben drótszamárra pattanjanak. De nyilván nagy a kísértés, az üresen tátongó, „pollerekkel" elválasztott út képzeletbeli szirénhangja túlságosan csábító.

Annak ellenére, hogy a „Geri-karók" által nyújtott támogatás reményében kimerészkedő kerékpáros sima útját a kotrógépek által hóbuckák akadályozzák.

De manapság a közlekedés bizony kockázatokkal jár.

Mindenesetre a merészebbek joggal reménykedhetnek abban, hogy az áldatlan állapotok nem tartanak túl sokáig. Természetesen nem hókotrók és hómunkások áldásos és szorgos tevékenysége miatt. Annál is inkább, mert a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének közlése szerint míg „tíz évvel ezelőtt száz hókotró dolgozott egy téli éjszakán, addig most feleannyi járművel próbálják rendbe tenni az utakat".

Még szerencse, hogy a hamarosan valamelyest melegszik az idő, és olvadásnak indul a hó. De lehet, hogy ezt is Karácsony Gergely intézte el. Tanácsadóival karöltve.