A 81 éves Biden szerint a nála fiatalabb Trump egyidős vele

Vágólapra másolva!
Joe Biden tíz év után újra a népszerű műsorvezető, Seth Meyers show-jában vendégeskedett. Igaz, 2014-ben – szellemileg feltétlenül – jobb állapotban volt az akkori alelnök. Hajlott korával (81 éves) kapcsolatos kérdést azzal próbálta elütni, hogy Donald Trump „körülbelül annyi idős, mint ő”, és a határra kerítést emelő elődjét hibáztatta a mexikói határnál kialakult válságért. S meg van győződve róla, hogy egy héten belül tűzszünet lesz Izrael és a Hamász között.
Vágólapra másolva!

A liberális beállítottságú Seth Meyers becsületére szóljon, hogy a Biden hajlott korával kapcsolatos aggodalmakra is rákérdezett, hiszen a szavazók többsége úgy gondolja, túl öreg már az elnöki tisztség betöltéséhez.

Nézze meg azt másik fickót, nagyjából annyi idős, mint én”

 – mondta Biden Trumpra célozva, könnyedén megfeledkezvén arról, hogy ő az amerikai történelem legidősebb elnöke, négy évvel idősebb kihívójánál. Ráadásul, túl sokat csetlik, botlik hivatalos megjelenései alkalmával, és számtalan dokumentált történet kering a világhálón súlyos bakijairól. Hol láthatatlan emberekkel fog kezet, hol összekeveri az országok és vezetőinek nevét, a régi és az új francia elnököt, a német kancellárt.

Nem csoda, hogy az amerikai média liberális beállítottságú vezetői – főleg a republikánus Trump látványos sikerei nyomán – elérkezettnek látták az időt a hajlott korú Biden fényezésének.

Az úgynevezett Late Night Show-k, a késő esti félig, meddig szórakoztató és politikai célzatú műsorok – már évtizedek óta – is az Egyesült Államok televíziózásának alappillérei. Igaz, mostanában a közösségi médiában készült klipek létrehozására is nagy erőket összpontosítanak, amelyek éppúgy terjedhetnek a fiatalabb nézők körében, mint az otthoni tévézők körében.

Biden például a hónap elején lemaradt az elnök hagyományos amerikaifoci-döntő, a Super Bowl TV-interjújáról, inkább a TikTokon debütált, hogy megpróbálja megcélozni a fiatalabb közönséget. Mellesleg egy olyan platformon, amelyet 

Washington hivatalosan biztonsági kockázatnak tekint.

Csapata könnyedebb tartalmakat is készít a közösségi médiában, remélve, hogy olyan szavazókat vonz be, akik nem nézik a televíziós híreket és a hírműsorokat. Nem csoda, hogy Biden interjúkat ad YouTube-sztároknak, podcastereknek, valamint alkalmanként fel-fellép „baráti” tévéműsorokban.

S ugyan a Demokrata Párttal szimpatizáló amerikai liberális média ezerrel nyomja Bident, a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint 

a szavazók túlnyomó többsége, mintegy 86 százaléka szerint Biden túl idős egy újabb elnöki ciklushoz, amit 82 éves korában kezdhetne el.

A demokrata szavazók 73 százaléka gondolja úgy, hogy Biden már túl öreg elnöknek, a republikánusoknak azonban csak 35 százaléka gondolja ugyanezt Trumpról.