Újabb adományozó hagyta el Joe Biden süllyedő hajóját

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Joe Biden egyik leghűségesebb hollywoodi adománygyűjtője vasárnap megdöbbentő bejelentésében kijelentette, hogy "itt az ideje, hogy Joe Biden lemondjon".
Vágólapra másolva!

Rob Reiner egy X-posztban jelentette be drámai szemléletváltását, mondván, ha Trump nyer, „elveszítjük a demokráciánkat”. A színész-rendező nem tisztázta, hogy azt akarja, hogy Biden a választási kampánytól lépjen vissza, vagy csak a Fehér Házról mondjon le – vagy esetleg mindkettőről.

Reiner egyébként az elmúlt években Joe Biden egyik legnagyobb hollywoodi támogatója volt, sőt, egyszer még azt is kijelentette, hogy Biden a legjobb elnök Lyndon B. Johnson óta.

Ha ez még nem lenne elég, Reiner volt a regnáló elnök egyik legfontosabb adománygyűjtője, aki számos híresség és hollywoodi cégvezető adományait juttatta el Biden kasszájába. Még a múlt héten, Biden megalázó vitateljesítményét követően is adománygyűjtő esteket szervezett.

A színfalak mögött azonban Reiner nem volt túl vidám – állítólag dührohamot kapott a CNN élőben közvetített vitájának nézői partiján, a szemtanúk elmondása szerint sikoltozott, amikor Biden többször lefagyott, és nehezen fejezte be a mondatait.

A filmes azonban a vita másnapján üzenetet tett közzé, amelyben megerősítette, hogy továbbra is támogatja Bident.

Nem nehéz a választás"

– írta.

Nem Reiner az első adományozó, aki kihátrált Joe Biden mögül.

A támogatását visszavonta többek között az Endeavor vezérigazgatója, Ari Emanuel, a Netflix társalapítója, Reed Hastings és a Lost alkotója, Damon Lindelof is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!