Már senki nem kíváncsi a vörös szőnyegen vonuló, kicicomázott hírességekre

GRAMMY Awards, grammy, díjátadó, díj, szexi
LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 04: Dua Lipa attends the 66th GRAMMY Awards at Crypto.com Arena on February 04, 2024 in Los Angeles, California. Matt Winkelmeyer/Getty Images for The Recording Academy/AFP (Photo by Matt Winkelmeyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A hatvanhatodik Grammy-díjátadó mindössze 16,9 millió nézőt vonzott "a CBS, a Paramount+ és más digitális platformokon a Nielsen korai adatai szerint" – számolt be a Deadline.
Vágólapra másolva!

Ez ugyan jelent némi javulás 2023-hoz képest, ám a valóság az, hogy

a díjátadó az emberek többségét képtelen leültetni a televízió elé.

Például: a woke-korszak megjelenése előtt – ami nagyjából 2017-re tehető – a Grammy-díjátadó közel egy évtizeden át átlagosan 25 millió nézőt vonzott, különösebb erőfeszítés nélkül. A '80-as években, az igazán nagy szupersztárok és a vadabb zene idejében pedig 30 millió körüli volt a nézők száma.

A Grammy mélypontja 2021 és 2022 közötti időszakra tehető, a világjárvány miatt mindösszesen 8,93 millió nézőt ültetett le a televízió elé.

Mi lehet a gond?

A Grammy és más díjátadók összeomlásához – a járványon túl – a woke-nak is köze lehet. 2017-ig ezek az események a szórakoztatóvilág és a legjobb zenei produktumok ünnepléséről szóltak, aztán átalakult valami egészen mássá:

mára Hollywood perverzzé, gyűlölködővé, megosztóvá és önelégültté vált.

Nem feltétlenül rossz dolog, hogy atomizálódik a kultúránk. A rádióval kezdődő tömegmédia előtt az atomizált kultúra határozta meg az emberi létet. Nem volt központi irányító hatóság, amely megmondta volna, hogyan beszéljünk, mit viseljünk, nézzünk, olvassunk vagy hallgassunk. Gondolhatnánk: az emberek ezt jobban szeretik – a teret és az időt, hogy saját elképzeléseik legyenek a dolgokról, de van valami a falkaszellemben, ami az emberi természet legmélyén hat, így a tömegmédia évszázadon keresztül a maga módján uralkodott rajtunk.

Csak remélni tudjuk, hogy hamarosan vége lesz a woke-őrületnek!