A közszférából elbocsátottaknak is van esélyük a folytatásra

Vágólapra másolva!
A közszférából elbocsátottaknak a vállalati szektorban való elhelyezkedéshez naprakész szaktudással, kommunikációképes nyelvtudással, és megfelelő informatikai ismeretekkel kell rendelkezniük - véli Juhos Andrea karriertanácsadó.
Vágólapra másolva!

"Ahhoz, hogy a versenyszektorban munkát találjanak, különösen fontos a megfelelő személyiség. Emellett szükségük van naprakész tudásra, kommunikációképes - akár kétféle - nyelvtudásra, megfelelő informatikai ismeretekre és rugalmasságra" - véli Juhos Andrea, akinek tapasztalatai szerint a közszférából távozók kapcsolati hálója általában "nem rossz".

Az álláskeresés lehetséges hosszával kapcsolatban már nem volt ilyen optimista "Az álláskeresési idő három hónap és másfél év között változik, az átlag valahol fél év körül lehet. Különösen érdekes a távozó felső vezetők helyzete: tudásuk és tapasztalatuk révén elvileg az átlagnál gyorsabban találhatnak új munkát, csakhogy a szóba jöhető álláshelyek száma korlátozott, ez pedig növeli a váltási időt" - mondta el a Napi Gazdaságnak a DBM Hungary outplacement-tanácsadással foglalkozó cég ügyvezető partnere.