Vágólapra másolva!
A szervezethez minden évben kétszer annyian jelentkeznek, mint ahányan státuszban vannak.  Az ezernél is több munkavállalót foglalkoztató hivatal fiatal és diplomás, magas általános műveltségű, intelligens jelentkezőket vár. A pályázás nem sétagalopp: a jelentkezőknek kilenc fokozatú felvételi eljárásban kell rátermettségüket bizonyítaniuk. A dolgozók átlagos IQ-ja 128 - írja a Privátbankár.
Vágólapra másolva!

A jelentkezők önéletrajzát írásszakértővel vizsgálják meg, majd biztonsági előellenőrzés után hívják be őket egy műveltségi teszt kitöltésére, amelyet esszéírás is követ. Ezután pszichológiai és IQ-teszt következik, majd egy személyes beszélgetésen győződnek meg arról, valóban a hivatalnál akar-e dolgozni a jelentkező. Poligráfos hazugságvizsgálat is szerepel a felvételiben. Ennek során többször buktak le olyan érdeklődők, akik nem munkavállalási céllal jelentkeztek a hivatalhoz. Aki ezen is túljut, orvosi vizsgálat és C-típusú átvilágítás vár rá. A szervezet az erkölcsi követelmények terén is magasra teszi a mércét: kizáró ok lehet, ha az oldalági rokonok között korábban akadt köztörvényes bűnelkövető. Ezzel szemben a homoszexualitás csak akkor kizáró ok, ha a pályázó titokban tartja - ezzel ugyanis zsarolhatóvá válik.

Átlagos IQ: 128

Laborc Sándor dandártábornok, főigazgató emellett arról is beszámolt: az elmúlt években felvett munkatársaik átlagos IQ-ja 128 volt. Ismertetése szerint a hivatalnál végzett munka folyamatos intellektuális kihívást jelent, mindemellett olyan sikerekkel jár, amelyeket nem lehet publikálni, megosztani másokkal. Munkatársaikról sokszor a családtagjuk sem tudja, hol dolgozik és mit csinál. Laborc érdekességképpen azt is megemlítette: a hivatal munkatársainak 42 százaléka nő.