Többségben a tapasztalt diplomások az állásbörzén

Vágólapra másolva!
Nem egyetemisták, hanem 1-3 éves szakmai tapasztalattal rendelkező diplomások vettek részt többségében az októberben tartott HVG Állásbörzén - derül ki a szervezők által összesített adatokból. Pénzügyi és mérnöki diplomával széles volt a kínálat, logisztikusként és bölcsészként már szűkebb.
Vágólapra másolva!

9092 regisztrált látogató, 101 kiállító, 1577 állásajánlat. Ezekkel a számokkal összegezhető az egyik legnagyobb őszi állásfórum, a HVG Állásbörze. A szervezők adataiból kitűnik, a börzén nem az egyetemisták, főiskolások (25 százalék), hanem a már 1-3 éves munkatapasztalattal rendelkezők voltak többségben (54 százalék).

A kiállítók elsősorban gazdasági, pénzügyi (a cégek 83 százaléka), műszaki, mérnöki (62) és informatikai (47) területre kerestek munkaerőt. Az álláspiac másik oldaláról a látogatók főként mérnöki (23 százalék), pénzügyi (16), logisztikai (16) és informatikai (15) állásokra vadásztak. A kereslet-kínálat összevetéséből kitűnik, hogy a műszaki és gazdasági területre pályázók szélesebb kínálatból válogathattak, a logisztikai pozíciót megcélzók és a 11 százaléknyi bölcsész álláskereső számára viszont szűkebb a versenyszféra álláspiaca, nagyobb az állásokért folytatott harc.