[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
Juhos AndreaMagyarországpénzügyszámviteltanárokpályakezdőinformatikusmérnökNapi Gazdaság

Pályakezdői esélyek: jó nyelvtudással el lehet helyezkedni

2006.08.04., 8:50|Utolsó módosítás:2006. 08. 04., 8:50|

Jelenleg a mérnökök, az informatikusok, illetve a pénzügyi, számviteli diplomások keresettek, nehéz helyzetben pedig a tanárok, a kommunikáció szakosok, a közgazdászok, a jogászok és az agrárdiplomások vannak - mondta el a Napi Gazdaságnak Juhos Andrea karriertanácsadó, a Drake Beam Morin (DBM) Magyarország ügyvezető partnere.

JÁTSSZ ONLINE!

Csaposs Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének alelnöke ehhez hozzátette: különösen nagy a keletjük a mérnököknek, a minőségbiztosítási szakembereknek, a logisztikusoknak, a jó nevű helyen közgazdász végzettséget szerzetteknek. Ugyanakkor véleménye szerint legalább egy nyelv gyakorlatban is használható ismerete mellett ma bármilyen diplomával el lehet helyezkedni

Kupcsok Lajos, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK) főtitkára szerint a "tömegdiplomások" közül az ügyvédeknek a szakosodás, a kommunikációs végzettségűeknek a gyakorlati tapasztalat kínálhat kitörési lehetőséget.

A cégek már a tehetséges negyed-, ötödéveseket vadásszák

A "diplomagyárak" papírjaival jóval nehezebb dolga van a frissen végzetteknek, és a közhiedelemmel ellentétben az eddigi rendszerben a főiskoláról kikerülők gyakran keresettebbek voltak, mint az egyetemet végzettek, mert a cégek jobban szeretik a szakosodott munkaerőt. Sok vállalat már negyed-, ötödévben figyeli a legjobbakat és gyakorlati helyet, később pedig munkát ajánl nekik.

A szakemberek egyébként azt tanácsolják a frissdiplomásoknak, hogy menjenek el minél több állásinterjúra, és kezdjék el minél hamarabb az álláskeresést - áll a Napi Gazdaság cikkében.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »