[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

vásárlás

[vizsla24]


Súgó

[origo] Zene

Videoklip

Zeneáruház


Itt a harmadik forduló - hatvan sláger küzd a halhatatlanságért
2006. június 26., hétfő, 14:59|Utolsó módosítás: 2006. június 27., kedd, 13:28

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Vége a selejtezőnek, egy hónap és sok ezer szavazat beérkezése után itt az Álomsláger harmadik fordulója - hatvan imádott sláger várja a folytatást, miközben sok száz dal temeti kezébe arcát. Három voksotok maradt, hogy július 31-ig döntsetek, melyik tíz dal a legnagyobb - ne feledjétek, számlálóink nullázódnak; ne dőlj hátra, szavazz kedvencedre, mert a tízbe tényleg csak halhatatlanok kerülnek be. Két Ipod már elkelt, továbbiak várnak rád, és persze a két főnyeremény. Regisztrálj és szavazz -  most kezdődik az igazi csata!


Forrás: [origo]
Zene
Ákos: Keresem az utam
Bonanza Banzai: Valami véget ér
Beatrice: Azok a boldog szép napok
EDDA Művek: Elhagyom a várost
Demjén Ferenc: A szabadság vándorai
Máté Péter: Elmegyek
Caramel: Szállok a dallal
KFT: Balatoni nyár
Omega: Gyöngyhajú lány
Piramis: Szállj fel magasra!

Nem árulunk el nagy titkot: kiélezett, már-már vérre menő küzdelem folyt az utolsó, bejutást jelentő helyekért. A teljesség igényét félredobva, átnéztük a hatvan dalt - akadt köztük jó pár meglepetés, nem beszélve a kimaradókról.

A tudottan nagy közönségnek zenélő előadók persze köztünk vannak: Kovács Ákos saját dalaival (Keresem az utam; Indiántánc) simán bejutott; korábbi csapata, a Bonanza pedig egyedüliként az összes jelölt számával bemasírozott a legjobb hatvan közé (1984; Induljon a Banzáj!; Valami véget ért). Hasonló magabiztossággal vitte be legnagyobb dalait az EDDA is: A kör és A hűtlen mellett az Éjjel érkezem és az Elhagyom a várost is versenyben maradt.

Hozta a papírformát a Beatrice  - Nagy Feró és társai a 8 óra munka és az Azok a boldog szép napok korszakos dallamaival foglalták el helyüket. Jól működött és tarolt a Tankcsapda: négy jelölt daluk közül csak a Félre a tréfát! maradt ki, három rock-legendájuk (Mennyország Tourist, Adjon az ég!, A legjobb méreg) várja a további megmérettetést.  Könnyedén jutott a legjobbak közé az LGT és Máté Péter is, előbbi négy utóbbi három dallal élte túl a selejtezőt. Ákos és Máté Péter mellett Demjén Ferenc az utolsó, aki szólóelőadóként több számmal is versenyben maradt.

Nem várt fordulat a Republicnál: három slágerükkel is felkerültek a listára, mégsincs köztük a Szállj el kismadár! - ha csak egy-két szavazattal is, de 1995 abszolút slágere kiszorult a legjobbak sorából. Hasonlóképpen járt a Bikini is: két számmal vannak a hatvanban, részegen mégsem viszi őket senki haza. A Piramis rajongók is megnyugodhatnak, ők három számmal melegíthetnek a következő körre, a KFT pedig - az Omegához hasonlóan - mindkét megaslágerével a trónra tör.

A legtöbben persze egy-egy dallal jutottak csak tovább: óriási meglepetésre ilyen az Illés is, csak a Ha én rózsa volnék tudott bekerülni, talán épp azért, mert túl sok Illés-dal került ötszázas listánkra. Bródy János Szörényi Leventével azért ott van, az István, a király két dallal képviseli az opera-műfajt. Bár a megkérdezett hírességek szinte mind jelölték, nagy meglepetésre egy igazi Charlie-dal sincs a legjobbak között, csak a Száguldás, Porsche-szerelem robogott be a legjobbak közé. Titkos esélyesünk, A Nagy Ho-ho-ho-horgász sajnos a hatvan közelébe sem került, van viszont Varga Miklós, Zorán, Belga, Kispál és Caramel is. Az A csitári hegyek alatt egyetlen népdalként küzd az életbenmaradásért, míg az Apostol biztos bejutóként jókedvűen búcsúzhat a boldogságtól.

Íme hát az átlátható, hatvanas lista, mégsem ígérünk könnyebb döntéseket: a mezőny nagyon erős és csak három voksotok maradt július 31-ig. A harmadik kör végén is gazdára lel egy Ipod Nano, de nem csak ezért, a főnyereményekért - a Bang & Olufsen BeoSound 1 hangrendszerért, és a Panasonic DMC-Fz30-as fényképezőgépért - is érdemes és kell is szavazni. Hallgasd és szavazz, emeld trónra kedvencedet - a tíz legjobb különleges bánásmódban részesül majd. Küldj három jelet!

[origo]


Az [origo] kiadója az [origo] Zrt. © Minden jog fenntartva