Céljuk az, hogy kiszűrjék a silány minőségű olasz ételeket, hogy garantálttá válhasson az igazi olasz minőség a magukat olasz éttermekként hirdető üzletekben a világ minden táján. Giovanni Alemanno agrárminiszter elmondta, az igazi olasz éttermek kárt szenvednek a rossz minőségű ételeket árusító és olcsóbb üzletek által generált verseny miatt. - Naponta több száz olasz éttermet nyitnak a világ minden táján, de legtöbb esetben az egyetlen dolog, ami olasz bennük, a nevük, vagy a bejáratuk fölé akasztott olasz zászló - mondta.
Az éttermeket arra fogják kötelezni, hogy kifüggesszék az ételek minőségét garantáló tanúsítványt (pl. hogy megfelelően megfőzik-e a spagettit), az alapanyagokat pedig részben Olaszországból kell beszerezniük az üzleteknek. A The Guardian jelentése szerint a rendszer arra is ösztönözni fogja az éttermeket, hogy kirakataikban olasz árukat hirdessenek, amiket a vásárlók az interneten keresztül szerezhetnek be.