Zabpelyhes málnás sütemény

Vágólapra másolva!
Előbb a morzsa, aztán a sütemény - ez a meglepő paradoxon az alapja szakácsunk mai receptjének.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

20 dkg búzaliszt, 20 dkg zabpehely, 25 dkg vaj, 15 dkg barnacukor, 1 citrom lereszelt héja, 30 dkg málna, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 10 dkg dió

Elkészítése:

Tegyük a lisztet, a barnacukrot, a zabpelyhet, a sót, a durvára darált diót, a szódabikarbónát és a citrom lereszelt héját egy nagy tálba, kezünkkel keverjük össze, majd szeleteljük bele a jéghideg vajat, és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze. A tésztának morzsásnak, forgácsszerűnek kell lennie.

Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, majd öntsük bele a tészta egyharmadát, és kissé egyengessük el. A tetején osszuk el a málnát, majd fedjük be a maradék tésztamorzsával.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük körülbelül 30-35 percig.

Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockákra.

Dió helyett használhatunk szeletelt mandulát, zabpehely helyett rozs, vagy akár búzapelyhet is.