Görög szigeteki csirke

Vágólapra másolva!
A szárított paradicsom igazi mediterrán különlegesség. A napon aszalt paradicsomot olajba, sokszor olívaolajba téve tartósítják, kis üvegekben árulják. A déli finomság felhasználáshoz ad a héten tippeket szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 csirkemell, 2 evőkanál olívaolaj, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 paradicsompaprika, 8-10 db szárított paradicsom, 3 dl fehérbor, 3 evőkanál szeletelt olívabogyó, 1 hámozott, szeletelt citrom, 1 csipet fahéj, 1 teáskanál méz, só, őrölt bors

Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a feldarabolt, sóval, borssal fűszerezett csirkemelleket. Erős lángon mindkét oldalát süssük pirosra. Tegyük mellé a felszeletelt hagymát, zúzott fokhagymát, felszeletelt paprikát. Pároljuk együtt pár percig, majd a többi alapanyagot is adjuk hozzá, sóval és őrölt borssal ízlés szerint ízesítsük. Lefedve 15-20 percig lassú tűzön pároljuk. Ha elkészült, vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Köretnek rizst, burgonyapürét vagy kuszkuszt is kínálhatunk.