Terjeszkedik a hálózat

Vágólapra másolva!
Tovább bővül a party.origo.hu networkje, amely lassan az egész elektronikus zenei spektrumot átfogja. A hiphop, a trance és a dark-gothic fóruma után most a nevében jelezett stílt propagáló Housemusic.hu, valamint a pszichedelikus zenékkel foglalkozó Psylife.net csatlakozott.
Vágólapra másolva!

A Housemusic.hu elsősorban partyajánlókkal és -beszámolókkal és lemezajánlókkal kívánja orientálni olvasóit. Lazók Rómeó főszerkesztő elmondta, fókuszuk elsősorban a progresszívhouse-ra vetül, de az ehhez a stílushoz közelítő vagy ezzel fuzionáló muzsikákat is figyelik, az újsulis breakek (mint például a Hybrid) közül jó néhány belefér a koncepcióba. Az igényesebb diszkózenékkel, vagyis a clubhouse-zal sem finnyáskodnak.

A nagyjából három hete működő szájtnak első nagyobb dobása a Balaton Soundról szóló tudósítás és az ott fellépő sztárokkal - köztük Roger Sanchezzel és Eric Prydzcel - tervezett interjúsorozat lesz.

Lazókék egyelőre a cikkekre helyezik a hangsúlyt, de a későbbiekben fotórovatot és fórumot is indítanak, mint ahogy a networkkel közösen vagy külön szervezendő, tervezett partyjaik is egyelőre a jövő (house) zenéje.

A Psylife.net szerkesztői kicsit bátrabban tervezgetnek, ők az egész pszichedelikus kultúrkörrel és az ehhez kapcsolódó életmóddal foglalkoznának. Ide érthetjük a kapcsolódó irodalmi és filmművészeti alkotásokat, valamint a divatot és a filozófiát is.

A fő téma mégis a goa-psy (progresszív psy, fullon vagy darkpsy) zene volna, valamint az ehhez szorosan vagy lazán kapcsolható egyéb stílusok (acid, space rock, hipnotikus minimal/elektro-house). Az oldal főszerkesztője, Hohmann Ádám egyébként maga is zenész: az egyik leghíresebb, a szcénához tartozó liveact, a Para Halu tagja.

Célja bemutatni a stílus aktív hazai alkotóit, valamint az ismert külföldi művészeket. Ezenkívül az e körben lépten-nyomon rendezett fesztiválokról is hírt ad a Psylife.net, sőt havi egy mixszel igyekszik az olvasók kedvében járni (legutóbb éppen a party.[origo].hu dj-je, Oyle volt a soros).

Az oldal mögött a Psylife Egyesület áll, melynek célja összefogni a "magyar pszichdelikus közösséget" dj-stül, partyszervezőstül, dekoratőröstül. Ennek érdekében már februárban letudott egy sikeres bulit, a későbbiekben pedig klubesteket tervez a K2 Backyardban. Szerepet vállal továbbá a szeptemberben a világ sok pontján egyszerre megrendezendő Earth Dance magyarországi partyjának szervezésében.