Nehéz lesz kétharmados többséget szerezni a Állami Nyomdában

Vágólapra másolva!
Az Állami Nyomdában együttesen 25,04 százalékos befolyással rendelkező tulajdonosi csoport módosította részvényesi megállapodását úgy, hogy 17 500 forintos részvényárfolyam eléréséig folytatják összehangolt magatartásukat - közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vágólapra másolva!

A megállapodásban részt vevő tulajdonosok - az E.G. Capital SA., Gyergyák György, az Állami Nyomda vezérigazgatója, Vajda György felügyelőbizottsági tag és Zsámboki Gábor vezérigazgató-helyettes - ez év februárjban állapodtak meg arról, hogy összehangoltan járnak el a szavazati jogok gyakorlásakor és a részvényeik értékesítéséről való döntéshozatal során.

Az eredeti megállapodás szerint az összehangolt magatartást addig folytatják, ameddig az Állami Nyomda részvényeinek tőzsdei árfolyama meghaladja a 13 000 forintot, illetve addig, amíg a tulajdonosok együttesen elérnék a nyilvános vételi ajánlattételi kötelezettség küszöbértékét. A részvényesi megállapodás legfeljebb hároméves időtartamra szól.

A tőzsde A kategóriájában forgó Állami Nyomda részvényeinek árfolyama július 4-én elérte a 13 000 forintot, pénteken délben 13 395 forinton forogtak a papírok.