Nyár végén érkezik az új Xbox 360

Vágólapra másolva!
A Microsoft konzolgépének fekete színű, némileg feltuningolt változatát augusztus 24-én kezdik árulni Európában, az USA-ban már kapható az új masina.
Vágólapra másolva!

Az Xbox 360 Elite márkajelzésű modell abban tér el a hagyományos típusoktól, hogy nagyobb, 120 gigabájtos merevlemeze van, továbbá a nagyfelbontású mozizást támogató lapostévéken elterjedt HDMI csatlakozóval is felszerelték (a korábbi típusokhoz komponens kábel járt).

Bár a Microsoft a múlt héten jelentette be, hogy az Xbox 360 játékgépben egy olyan típushibát találtak, amelynek orvoslása mintegy egymilliárd dolláros költséget jelent a társaságnak, a cég nem számít arra, hogy a jelenség komolyan befolyásolná az eladásokat. A rivális Sony a hét elején jelentette be, hogy száz dollárral csökkenti az Egyesült Államokban a PlayStation 3 konzol árát, amely még így is húsz dollárral drágább a 480 dolláros Xbox 360 Elite-nál. Ennek tükrében nem is meglepő, hogy a szoftveróriás nem tervezi saját gépe árának csökkentését.

A Microsoft képviselője a BBC-nek úgy nyilatkozott, az amerikai piacon az Xboxok a Nintendo Wii-vel vívnak közelharcot, viszont a cég masinájából duplaannyit adnak el, mint a PS3-ból. A társaság a Los Angeles-i E3 videojáték-konferencián azt is bejelentette, hogy Európában és Kanadában videoletöltő szolgáltatást indítanak, ez kontinensünkön elsőként az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban lesz elérhető.