Egy napra udvariasak voltak a párizsiak

Vágólapra másolva!
Párizs a világ leglátogatottabb városa, jóllehet az egyik legudvariatlanabb is egyben. A város turisztikai hivatala ezért egy akció keretében arra kérte a helyieket, hogy 24 óráig legyenek udvariasak a turistákkal.
Vágólapra másolva!

A Párizsi Idegenforgalmi Hivatal felmérése szerint a francia főváros vendégszeretetből 60 világváros közül csak az 52. helyet kapta meg turisták véleményezése alapján, pedig a Párizsban dolgozók 20 százalékának a munkája közvetlenül vagy közvetve függ az idegenforgalomtól.

A vendégszeretet hiánya ellenére a szavazók 97 százaléka visszavágyik Párizsba. Jól bizonyítják ezt a statisztikai adatok is. 2006-ban összesen 16,3 millió szállóvendége volt a francia fővárosnak, 9,7 százalékuk külföldi. A számítások - és remények szerint - 2020-ra évente 20 millió turista fordul meg Párizsban.

A turistákkal való kedvesebb és udvariasabb bánásmódra próbálta felhívni a helyiek figyelmét a francia főváros idegenforgalmi hivatala, amikor meghirdette a Párizsi Turisták Napját, amelynek keretében arra kérték a párizsiakat, hogy 24 órán keresztül legyenek vendégszeretők és segítőkészek a külföldi vendégekkel.