Szerdától tárgyalhatnak a BKV-dolgozók béremeléséről

Vágólapra másolva!
Várhatóan szerdán megkezdődnek a bértárgyalások a BKV vezetése és a szakszervezetek között - írja a Népszabadság. Ha augusztus 20-ig mégsem ül le velük tárgyalni a menedzsment, az érdekvédők sztrájkot hirdetnek.
Vágólapra másolva!

Szerdán kezdődhetnek meg a bértárgyalások a BKV vezetése és a szakszervezetek között - írja a Népszabadság. A menedzsment konkrét javaslatot tesz a béremelésre. Ha erre mégsem kerül sor augusztus 20-ig, akkor a legnagyobb érdekképviselet sztrájkot hirdet.

A szakszervezetek és az érdekvédők még az év elején abban álltapodtak meg, hogy az igazgatóváltás miatt 15 ezer forintos béremelésen kívüli bérfejlesztésről július elején tárgyalnak újra. Csakhogy eddig erre nem került sor. Azt egyelőre nem tudni, mekkora emelést kérnek a szakszervezetek, és mit ajánl fel a vezetés.

Nemes Gábor, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetei Szövetsége ügyvezető alelnöke közölte a lappal, hogy munkaügyi bírósághoz fordulnak 400 dolgozó elbocsátása miatt, mivel erről nem kaptak indoklást a vezetéstől. A beadványról 15 napon belül dönt a bíróság.