Internetre került a Britannica Hungarica

Vágólapra másolva!
Az enciklopédia online anyagát folyamatosan frissítik, és éves, vagy pár száz forintos előfizetési díjért vehető igénybe.
Vágólapra másolva!

A Britannica Hungarica világenciklopédia már az interneten is hozzáférhető: a vilagtudasa.hu címen található honlapról több mint 77 ezer, állandóan frissített szócikk érhető el. A kiadvány online változatát három év alatt készítették el, a szájt az enciklopédia 19 kötetének anyagát tartalmazza 12 és fél ezer fotóval, videóval, térképpel illusztrálva.

A tudástár anyagát a kiadó állandóan frissíti, a szükséges változtatásokat akár egy órán belül fel tudják vinni a szerkesztők az oldalra. Az online enciklopédia kínál egy időszalag-funkciót is, amelynek segítségével egy évszázadot kiválasztva megtalálhatók, hogy mely évekhez kapcsolódnak szócikkek. Az enciklopédia webes változata előfizetéses rendszerben használható: az éves előfizetés mellett pár száz forintért lehet vásárolni tíz szócikket, vagy tíz órára szóló korlátlan hozzáférést.

A Britannica Hungarica 75 000 címszót tartalmaz, ebből 3600 azoknak a címszavaknak a száma, amelyeket a magyar kiadás számára írtak a hazai szerzők. Ezek elsősorban magyar tárgyúak, de van köztük számos olyan, nem magyar vonatkozású szócikk is, amelyet az alapmű nem tartalmazott, de a szerkesztőbizottság a hazai olvasók számára kiemelkedően fontosnak ítélt. A nyolc éven keresztül tartó munkában a szerkesztőség állandó munkatársai mellett 372 fordító, 27 szaklektor, 69 tanácsadó és szakíró vett részt.