Tőzsdén az AAA Auto

Vágólapra másolva!
Megkezdősött a csehországi központú AAA Auto Group részvényeinek kereskedése szerdán a Budapesti Értéktőzsdén. A részvények 490 forintos nyitás után, délelőtt az 508 forintos jegyzési ár alatt, 485 és 500 forint közötti árfolyamon forogtak.
Vágólapra másolva!

A használtautó-kereskedéssel foglalkozó cég magyarországi és csehországi nyilvános részvény-értékesítése pénteken zárult, ami után az AAA Auto részvényeket mindkét ország tőzsdéjére bevezették.

A jegyzés eredménye pozitív meglepetés volt a vállalat számára - közölte Anthony James Denny, az AAA Auto Group elnöke. A következő lépés Magyarországon a piaci terjeszkedés lesz. Kérdésre válaszolva közölte, hogy a cég a nettó eredményének maximum 20 százalékát tervezi osztalékfizetésre fordítani jövőre.

A jegyzés részleteit ismertetve Horváth Zsolt, a jegyzést Magyarországon bonyolító KBC Securities vezérigazgatója elmondta, hogy több mint 19,5 millió darab részvényt értékesítettek, így az AAA Auto közel 39 millió euró, mintegy 10 milliárd forintnak megfelelő tőkét vont be. Horváth Zsolt szerint a vállalatban lévő növekedési lehetőség az, ami a jegyzés mellett szólt, és az AAA Auto részvényeinek tartására ösztönzi a befektetőket.