Vágólapra másolva!
Egy brit közvélemény-kutatás azt vizsgálta, hogy melyek voltak a nézők számára a televíziózás legemlékezetesebb pillanatai: a megrendítő eseményekre sokan emlékeznek.
Vágólapra másolva!

Az angol tévénézőket minduntalan megszavaztatják valamiről: egy digitális felvevőrendszerekkel foglalkozó cég például arra volt kíváncsi, hogy a nézők milyen esetekben használják a felvevő pause gombját - a válaszadók első helyen Sharon Stone emlékezetes lábemelését említették az Elemi ösztön-ben, melyet többször is kikockáztak.

A Freeview nevű tévészolgáltató most arról faggatta előfizetőit, hogy melyek voltak számukra a televíziózás legemlékezetesebb pillanatai. A 2000 megkérdezettben, úgy tűnik, a World Trade Center 2001. szeptember 11-i összeomlása, pontosabban ennek tévés közvetítése hagyta a legmélyebb nyomot, ezt szavazták meg az első helyre.

A terrortámadást követi Diana hercegnő temetése, és a dobogóra becsúsztak még a holdraszállás emlékezetes képei is. A negyedik legemlékezetesebb közvetítés a berlini fal lebontásáról szól, az ötödik helyet pedig a Bob Geldof szervezte, Live Aid nevű segélykoncert szerezte meg.

Ezután három humoros jelenet következik: a Two Ronnies humorista duó egyik szkeccse, a The Office, vagyis A hivatal egy jelenete, valamint a Papagáj-jelenet a Monty Pythontól. A legjobb tízbe befért még egy vidám esemény, jelesül az angolok 1966-os futball-világbajnoki győzelme, de a sort újra egy megindító közvetítés, a Kennedy ellen elkövetett merénylet zárja.