Vágólapra másolva!
Az év még hátralévő asztalitenisz Pro Tour-versenyek elsősorban az olimpiai kvalifikációs versenyfutás jegyében zajlanak. Ami magyar szempontból a legfontosabb: a német és a svéd nemzetközi bajnokság és a Pro Tour-döntő előtt Tóth Krisztina még mindig automatikus olimpiai részvételt érő helyen áll a világranglistán.

November elején az elsőszámú magyar még mindig a 17. helyen áll a nemzetenként két játékost számításba vevő rangsorban, és remélhetőleg a helyzet január elejéig csak kedvező irányban változik, azaz Tóth akkor is az első húsz helyezett között lesz.

A negyedik olimpiájára készülő bajnoknőnek nem volt túl sikeres az orosz és az osztrák fellépése, ezért a válogatott edzőjével, Téglás Péterrel közösen - sokszor matematika professzorokra jellemző számolgatások után - úgy döntöttek, hogy Brémában Tóth nem indul, viszont az utolsó Pro Tour-versenyen, Svédországban megpróbálja megragadni az utolsó esélyt.

A szoros versenyfutásra jellemző, hogy nüanszok fognak dönteni az utolsó, kvótákat érő helyekről. Jelenleg két olyan európai (lengyel és spanyol) játékos is megelőzi Tóthot, akik kínai útlevéllel a zsebükben az utolsó pillanatbeli honosításban reménykednek, miközben a Tóth mögött állók közül nagyon veszélyes lehet a románok legnagyobb tehetsége, Dodean, a dominikai színekben versenyző Vu Hszüe, valamint a luxemburgiak veterán bajnoka, Ni Hszia-lian, és a belorusz védőjátékos, Pavlovich.

Mindeközben a második számú magyar, Póta Georgina jó szereplésének köszönhetően jelentőset javítva Európa élvonalába került, s az európai selejtezőt egyértelműen esélyes kiemeltként várhatja, miközben valószínűleg részt vehet az Európa TOP 12 versenyen is februárban.

Érdekesség, és a sportág erőviszonyait jellemzi, hogy a teljes világranglistát tekintve 34. helyen álló Tóth előtt mindössze hatan (Boros Tamara, két koreai és három japán) vannak olyanok, akik nem Kínában látták meg a napvilágot, és sajátították el a sportág tudományát.

A női olimpiai kvalifikációs lista állása országonként két versenyzőt számolva:
1. Zsang Jining (kínai)
2. Guo Jüe (kínai)
3. Li Jia Vei (szingapúri)
4. Dzsiang Huajun (hongkongi)
5. Vang Jue Gu (szingapúri)
6. Tie Jana (hongkongi)
7. Fukuhara Ai (japán)
8. Kim Kjung Ah (dél-koreai)
9. Li Jiao (holland)
10. Liu Jia (osztrák)
11. Gao Jun (amerikai)
12. Hirano Szajaka (japán)
13. Vu Jiaduo (német)
14. Sen Janfei (spanyol) - kínai útlevele miatt nem jogosult
15. Vang Csen (amerikai)
16. Boros Tamara (horvát)
17. Park Mi Jung (dél-koreai)
18. Li Qian (lengyel) - kínai útlevele miatt nem jogosult
19. Tóth Krisztina
20. Mihaela Steff (román)
...
21. Vu Hszüe (dominikai)
22. Ni Hszia-lian (luxemburgi)
23. Tan Monfardini Wenling (olasz)
24. Viktoria Pavlovich (belorusz)
25. Svetlana Ganina (orosz)
26. Daniela Dodean (román)
27. Elke Wosik (német)
28. Póta Georgina