Vágólapra másolva!
Gyenge teljesítményt nyújtott David Beckham és csapata, a Los Angeles Galaxy is Kanadában, a Vancouver Whitecaps elleni barátságos labdarúgó-mérkőzésen. Brit sajtóértesülés szerint az amerikai gárda edzőt cserélhet, a kiszemelt Ruud Gullit.

A barátságos meccsen az osztálykülönbség ellenére - a Vancouver csak a második osztálynak számító USL-ben (Egyesült Labdarúgó Ligában) szerepel - a gól nélküli döntetlennek a Los Angeles-i sztárok örülhettek jobban.

A mérkőzést végig a hazai csapat fölénye jellemezte, ezt legjobban a kapura lövések aránya - 12-3 a Caps javára - mutatja.

Beckham 71 percet játszott, ezalatt nem lőtt kapura, és társait sem tudta gólhelyzetbe hozni, de mozgásán már nem látszott korábbi sérülése.

A kanadai kirándulás után az angol kiválóságnak már csak egy lehetősége marad, hogy bebizonyítsa Steve McClaren szövetségi kapitánynak: felépült és kondicionálisan is készen áll a válogatottba való visszatérésre. A Galaxy vasárnap barátságos mérkőzésen a Vancouverhez hasonlóan szintén az USL-ben szereplő Minnesota Thunder vendége lesz Minneapolisban.

Anglia a talán az Eb-szereplésről is döntő horvátok elleni selejtező (november 21.) előtt Ausztriával játszik barátságos mérkőzést november 16-án.

Mindeközben bombaként robbant a hír: a brit Sky Sports televízió értesülései szerint Ruud Gullit, a holland válogatott volt klasszisa lesz a Los Angeles Galaxy új vezetőedzője.

A csatorna úgy tudja: a szakember márciustól, azaz a következő szezon kezdetétől veszi át a lemondott Frank Yallop munkáját.

A 45 éves Gullit - aki jelenleg tanácsadóként dolgozik a Sky Sportsnál - korábban a Chlesea, a Newcastle United és a Feyenoord edzője volt. Az LA Galaxy egyelőre nem reagált a hírre.