Britsh Council fesztiválozik Ugandában

Vágólapra másolva!
A British Council a kultúrák közelítésére fesztivált szervez - az egykori angol gyarmat - Ugandában. A Bring The Noise partyra jövő kedden kerül sor, szigetországi és afrikai előadók közreműködésével.
Vágólapra másolva!

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy Ugandában egyre több elektropartyt szerveznek, és kezd a kontinens egyik zenei központjává válni. Talán ezért, talán a közös "múlt" miatt a British Council egy Bring The Noise nevű fesztivál segítségével próbálja a kultúrákat egymáshoz közelíteni.

A nemrégiben befejeződött Perl of Africa Music díjkiosztó után, újra megtelik most az ugandai sportaréna. Jövő kedden, azaz november 20- án, tíz afrikai országból és Nagy-Britániából érkeznek énekesek, dj-ék és kórusok a színpadra.

A British Council egyik szóvijőe szerint egy ilyen összefogás minden pennyt és befektetett munkát megér. A Bring The Noise az Africa 2007 programsorozat egyik állomása, ennek szervezését vállalták az angolok.

Az egynapos fesztiválon többek között fellép az etióp reggae-sztár: Jhonny Raga, a kameruni hiphopcsillag: Kunta Ali, mc Keyti Szenegálból, Jude Abaga Nigériából és egy ghánai gospel kórus is.

A britteket a híres dobos Paul Clarvis, és a londoni zenész IGCulture képviseli majd. Az est fő szenzációja Ragga Dee lesz, ő ugyanis az a helyi reggae-sztár akit a legtöbben ismernek. A szervezők szerint Dee az, aki a legjobban érzékelteti majd a kultúrák összekapcsolódását fúziós zenéjével.

Sarah Bartzon a Britsh Council szóvivője azt mondta: "Ragga Dee Húsz éve sikeres Ugandában és az egész kontinensen.

Dakari riport mc Keyti főszereplésével

A Bring The Noise afrikai fellépőit vendégül látták a szigetországban, ahol klubokat és stúdiókat látogattak meg, sőt workshoppokon is részt vettek.

Ragga Dee a látogatásról azt nyilatkozta: "Vendégszerepelésünk, nagyon jól sikerült, a beszélgetéseken több témát is felvetettünk, mint a kultúrák különbözősége és egyezése, de persze a zenei témák is előkerültek. Ezek az élmények hozzájárultak személyes fejlődésünkhöz is."

party.[origo].hu