Vágólapra másolva!
A horvátok ellen szerdán a Wembleyben elszenvedett vereség óta az angol szurkolók gyászos hangulatban vannak, de hétvégén a Premier League 14. fordulója során vigasztalódhatnak. A legutóbbi, két héttel ezelőtti, halálos áldozatot is követelő zavargások által beárnyékolt forduló után visszatér az élet az olasz stadionokba is: rangadót nem rendeznek, de talán nem is baj, mert így jobb az esély rá, hogy probléma nélkül zajlik le a 13. forduló. A spanyol bajnokságban szintén nem lesz rangadó, egy csütörtök esti nyilatkozat mégis felforrósította a hangulatot az FC Barcelona körül.

"Nálunk az öltözőben sok jó ember egy családot alkot, de sok családban vannak feketebárányok. A mi világunk más, a pénz, a hírnév és a nők miatt teljesen mások vagyunk. Nyertünk két bajnokságot és egy BL-t, mostanra azonban kialudt a tűz a csapatból" - ezekkel a szavakkal jellemezte a Barcát Edmilson, a gárda sérült brazil védője, aki első sorban Ronaldinhóra célzott spanyol lapértesülések szerint.

Nagy kérdés, hogy a Barcelona szombaton milyen hangulatban lép pályára a Recreativo Huelva ellen a Nou Campban.

A címvédő Real Madridnak elméletileg nem lehet gond a három pont begyűjtése a Murcia otthonában, ahogy a Villarealnak sem, amely az Almeriát fogadja.

A program
szombat:
FC Barcelona - Recreativo Huelva 20 óra
Sevilla - Real Mallorca 20
Real Murcia - Real Madrid 22

vasárnap:
Athletic Bilbao - Deportivo La Coruna 17
Atlético Madrid - Valladolid 17
Levante - Real Betis 17
Osasuna - Espanyol 17
Villarreal - Almeria 17
Racing Santander - Valencia 19
Real Zaragoza - Getafe 21