Kiárusítja stúdióját Ákos

Vágólapra másolva!
Az énekes úgy döntött, teljes házistúdióját kiárusítja. Persze nem visszavonulni akar, hanem csak egy nagyobb stúdió épül a régi helyén. A honlapon most a hagyományosnak mondható stúdióberendezéseken kívül Ákos több saját hangszerét is megszerezhetik az érdeklődők.
Vágólapra másolva!

Míg a külföldi sztárok zöme óriási aukciókat vagy netes liciteket szervez egy-egy személyes hangszer vagy kultikusnak számító relikvia kiárusítására, addig hazai előadóink ritkábban tárják a nagyérdemű elé, ha esetleg már valamely megunt vagy lestrapált hangszeren túl szeretnének adni.

Pedig sokaknak külön érték, ha a nagy kedvenc gitárját pengethetik másnaptól otthon. Hazánk egyik legsikeresebb előadója, Ákos most erre a lépésre szánta el magát, még pedig hivatalos honlapján keresztül kínálja a teljes otthoni stúdióberendezését, valamint pár hangszerét. "Vince Clarke, az Erasure alapítója adta az ötletet, ő is a neten árulja a régi hangszereit, igaz, ő versenyezteti az érdeklődőket" - árulta el Ákos.

A nagy aukciónak persze nem egy hirtelen jött visszavonulási ötlet a mozgatórugója, hanem egy professzionálisabb stúdió kialakítása. Ákos közel másfél évtizede otthon készíti lemezeit, azóta lelkesen gyűjti is a stúdiócuccokat. "A '94-es Test, az Indiántánc és a Beavatás album, de még az Ikon is ilyen kezdeti, otthoni stúdiózás eredménye volt. Először egy szinti, aztán még egy, azokhoz keverő kellett, hangsugárzók, gitárok, mikrofonok... Ha az ember elkezdi, nincs megállás" - fűzte hozzá.

A mostani stúdió Ákos hét éve épült házában már a legprofibb követelményeknek megfelelően lett kialakítva: a klimatizált hangstúdión kívül van külön feléneklőhelyiség, szerverszoba, sőt zenészvécé is. Nem úgy, mint a régi időkben, ugyanis még az Ikon lemez énekfelvételei is egy gardróbszekrényben zajlottak.

A nagy kiárusításban a stúdióberendezések többségét, valamint olyan egyedi hangszereket szerezhetnek meg az érdeklődők, mint az Andante-turnén használt, Ovation elektroakusztikus gitár vagy az Ikon-turné alatt feltűnő Roland elektromos dobfelszerelés. Persze nem árt sietniük, mert Ákos elmondása szerint a hír felkerülte után pár órával a cuccok fele szóban azonnal el is kelt.

A tervek szerint az új Akox-stúdió valamikor, a jövő év elejére készülhet el, ahol februárban már a Vivat Bacchus lemezének keverési munkálatait végzik, utána pedig Ákos egy régóta dédelgetett álmát szeretné megvalósítani: egy Krúdy-hangoskönyvet vesz fel. Idén még egy albumon szerepel: hamarosan megjelenik a Kaszás Attila emlékére készült meselemez, az ő utolsó hangfelvételei hallhatók rajta, emellett színész barátai olvasnak fel verseket, amire Ákost is felkérték közreműködőnek.