Kína lesz a legnépszerűbb turista célpont

Vágólapra másolva!
Hamarosan Kína lehet a világ első számú idegenforgalmi célpontja, megelőzvén a jelenleg első helyen álló Franciaországot. A legnagyobb bevételt az Egyesült Államok könyvelheti el a nemzetközi idegenforgalomban.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ Nemzetközi Idegenforgalmi Szervezete (WTO) szerint tavaly 50 millió külföldi kereste fel ázsiai országot, ezzel már megelőzte Olaszországot, s várhatóan jövőre maga mögé utasítja az Egyesült Államokat is.

A WTO szerint Kína várhatóan 2015-ben fogja lehagyni Franciaországot, ahová tavaly 79,1 millióan látogattak el. A bevételeket tekintve az Egyesült Államok áll az élen, 86 milliárd dollárral, a második Spanyolország 51 milliárddal, míg Franciaországban 43 milliárd dollárt tesznek ki a bevételek.

Az idei év egyébként rekordot ígér: világszerte elérheti a 900 milliót a külföldi turisták száma, ez 5,7 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Az év elején a szakma még 4 százalékos növekedést várt. A WTO éves közgyűlését a hét végén tartja Kolumbiában, az eseményre 120 ország 800 képviselőjét várják.